Skip to main content

Van snuffelstage tot Mechanical Engineer

We hebben het over Sem. Hij kwam binnen voor een stageplaats tijdens zijn MBO opleiding Engineer Mechatronica en is inmiddels Mechanical Engineer bij MCA. Hoe? Door zijn oog voor techniek, leergierigheid en enthousiasme.

Door deze mix ging hij al snel van stage naar een bijbaan bij MCA. “Ik had er veel plezier in. Tijdens mijn snuffelstage mocht ik al 3D-tekenen en 3D-printen, experimenteren met verschillende motoren waaronder een stappenmotor, testopstellingen bouwen en testen uitvoeren. Dit maakte mij al heel snel enthousiast voor engineering en lineair techniek”.

stage in de techniek? Kom werken bij MCA, lineairtechniek, aandrijftechniek en besturingstechniek. waar je direct al in de techniek duikt en de werkzaamheden doet die onze engineers ook doen. Je hoort bij ons team.
stage in de techniek? Kom werken bij MCA, lineairtechniek, aandrijftechniek en besturingstechniek. waar je direct al in de techniek duikt en de werkzaamheden doet die onze engineers ook doen. Je hoort bij ons team.

Tijdens de snuffelstage mocht ik al hele gave werkzaamheden doen waardoor ik gelijk de smaak te pakken had van de lineairtechniek

~ Sem van Bussel, MCA

De ‘smaak te pakken’

Daar bleef het niet bij; Sem had de ‘smaak te pakken’. “Na mijn MBO diploma behaald te hebben, kon ik bij MCA blijven werken. Super fijn, want er werken leuke collega’s en het engineerswerk past bij mij: ik mag klant specifieke oplossingen bedenken, 3D-tekenen, d.m.v. berekeningen de juiste producten selecteren, aanvragen van klanten van begin tot eind behandelen en ik sta direct in contact met de klant.


Het engineerswerk past bij mij en ik werk in een heel leuk team van engineers. Daarom ben ik blij dat ik hier kon blijven werken!


Ik startte deeltijd met de opleiding HBO AD Engineering, omdat ik graag wilde blijven leren. Inmiddels werk ik twee jaar met heel veel plezier als Junior Mechanical Engineer bij MCA. Wat ik op school leer, kan ik hier direct in de praktijk brengen. Deze combinatie werkt voor mij erg goed en ik heb het hier goed naar mijn zin!”, sluit Sem af.

Waarom zou je je stage doen bij MCA?

Als stagiaire bij MCA rol je direct in de werkzaamheden die onze engineers ook uitvoeren of om hen hierbij te ondersteunen.

Deze werkzaamheden mag jij o.a. doen tijdens een (snuffel)stage op onze locatie Twello (lineairtechniek):

  • Experimenteren met verschillende motoren
  • 3D-tekenen en 3D-printen 
  • Testopstellingen bouwen en testen uitvoeren
  • Helpen bij overige werkzaamheden in de lineairtechniek
Vacatures, stage in de Achterhoek, leuke baan, flexibele werkgever, job, vacature, werken in de techniek, technische baan, technische stage, lineairtechniek, aandrijftechniek, robotica, stagiaires, snuffelstage, middelbare school, afstuderen, werken met frequentieregelaars en robots, lineaire geleidingen, locatie Twello, Varsseveld, opleiding, studie