Skip to main content

André voert onderhoud uit robots Goma

Geschreven door: André Diepenbroek & Tessa van der Veer

De afgelopen weken mocht André Diepenbroek aan de slag bij Goma: er waren maar liefst 12 robots die onderhoud nodig hadden.

En onderhoud loont! Niet alleen voor verlenging van de levensduur of veiligheid van de robots, maar het geeft ook voldoening om te doen. Want zeg nu zelf: hoe fijn is het om te zien dat het oude, zwarte vet de robot verlaat en voorzien wordt van nieuw, schoon vet? (Zie foto rechtsboven)

Naast vervanging van het vet, houdt robotonderhoud ook in:

  • Visuele inspectie
  • Registratie van serienummers van de robot, controller en teach pendant
  • Periodiek vervangen van batterijen
  • Een back-up van de besturing
  • Smeren van diverse assen
  • We kunnen een analyse maken van de vetmonsters om slijtage vroegtijdig op te sporen

Wat gebeurt er als er geen onderhoud wordt
gedaan aan uw robot?

Er zitten risico’s aan vast wanneer u geen onderhoud uitvoert op uw robots. Veel aan onderhoud kunt u ook al zelf doen. Jasper Schoenmaekers vertelt hier meer daarover.


Wie is Goma?

Goma is een internationaal georiënteerde toeleverancier in hoogwaardige plaatwerkproducten. Ze staan bekend om hun goede kwaliteit in zowel grote als ook kleine series plaatwerk en onderscheiden zich – net zoals MCA – op het gebied van service. 

Met Co-engineering, het gebruik van volautomatische plaatbewerkingsmachines, las- en puntlasrobots, een eigen poedercoatinstallatie en montagemogelijkheden bieden ze meerdere mogelijkheden voor onder andere de productie van behuizingen en omkastingen voor verschillende markten. 


Meer informatie over robotonderhoud?

    Hoe heeft u MCA gevonden?