Skip to main content

Geleidingen voor een 3D-betonprinter?

Voor het antwoord op deze vraag kwamen Pascal van den Broek (mechanical engineer), Martijn Romijnders (projectmanager) en Jesse van de Hoogstraate (manufacturer manager) van CyBe Construction uit bij MCA.

CyBe maakt 3D-betonprinten toegankelijk voor de industrie, door 3D-printers, software en het materiaal te leveren om zo complexe bouwprocessen te vereenvoudigen.

Ze ontwikkelen en leveren 4 verschillende types, waaronder de Gantry en de Gantry ‘GR’ met robot. Dit is een grootschalige, stationaire 3D-printer, die bestaat uit meerdere kolommen en 3 liggers.

“We zijn zeer tevreden met het eindresultaat en de fijne samenwerking”.

Jesse van de Hoogstraate
~ CyBe Construction

Geleidingen die goed functioneren in sterk vervuilde omgevingen

Aan MCA werd gevraagd om mee te denken in het geleiden van het subframe langs de kolommen waaraan de betonprinter hangt. In een sterk vervuilde omgeving, zoals bij betonprinten het geval, is het van belang dat de geleidingen goed blijven functioneren.

We kozen daarom voor hoogwaardige combirollensets in hefmastprofielen van WINKEL, die vanwege hun hoge belastbaarheid en kwalitatieve robuustheid zeer geschikt zijn onder de genoemde omstandigheden. Deze geleidingen komen langs de kolommen die het subframe en haar Z-slag geleiden.

Inmiddels hebben we deze oplossing voor 3 systemen met groot succes mogen leveren en voor dit jaar staat er nog een aantal gepland. Jesse van de Hoogstraate: “We zijn zeer tevreden met het eindresultaat en de fijne samenwerking”.

Producten 

Combirollen

Type JT 2.055

Warmgewalste profielen (combirollen) voor zware belastingen

Warmgewalste profielen

Type S450 J2 NBV