Veel gestelde vragen
(frequently asked questions)
Op zoek naar antwoorden op technische vragen, een technisch probleem of wilt u meer weten over MCA? Wij hebben de oplossing (én dus de antwoorden). Staat uw vraag er niet bij of heeft u meer specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op – we helpen u graag verder!
Algemeen
MCA linear motion robotics is het technische bedrijf dat 4 specialismen heeft gecombineerd. Wij zijn de productspecialist op gebied van lineairtechniek, aandrijftechniek en besturingstechniek en robotica. Wij werken graag samen met u aan de meest uitdagende industriële automatiseringsvraagstukken en roboticaoplossingen.
Lees er alles over op onze ‘over MCA’ pagina.
Ja, dit kan, via telefoon of mail. (We hebben (nog) geen webshop).
Bestellen kan :
- via onze contactpagina
- door te mailen naar info@mcabv.nl
- of (lekker ‘old school’) mag u ook gewoon nog bellen: (0)315 25 72 60 voor motion & robotics, (0)571 27 20 10 voor al uw lineaire vragen
Wij bezorgen inderdaad producten door heel Nederland. We zorgen ervoor dat uw bestelling efficiënt en tijdig wordt geleverd.
We bestaan al sinds 1994, waar het begon met de verkoop van lineaire geleidingen via Stamhuis Lineairtechniek en elektromotoren en frequentieregelaars vanuit Motion Control Automation.
Hier is MCA linear motion robotics uit voortgevloeid en hebben we ons aanbod aangevuld met robotica, waardoor we u nu van het totaalplaatje voorzien. Dat is fijn, want zo heeft u voor een uitgebreid aanbod maar te maken met één bedrijf. Eén bedrijf, alle oplossingen!
Ja, we zijn één bedrijf. Vroeger bekend als Motion Control Automation en Stamhuis Lineairtechniek. Sinds 2023 zijn we samen verder gegaan onder één naam: MCA linear motion robotics. Dezelfde fijne mensen, kennis en ervaring 😉
Jazeker! Wilt u zelf (de efficiëntie en prestaties van) uw machines verbeteren maar heeft u nog niet alle kennis in huis, dan hebben we 3 interessante trainingen / workshops voor u:
- Training frequentieregelaars: Geschikt voor eenieder die geen ervaring heeft met frequentieregelaars, maar ook als opfriscursus
- Lineaire training: Geschikt voor engineersbureaus en machinebouwers
- Robottraining: Geschikt voor technici, engineers en operators die met robots samenwerken
Lineair
Lineair onderhoud is belangrijk om uw machines en systemen soepel te laten draaien. Door regelmatig te controleren en regelmatig uw geleidingen te smeren voorkomt u grote problemen en onverwachte stilstand. Zo blijven uw apparaten betrouwbaar en verlengt u hun levensduur. Bovendien bespaart u op lange termijn kosten door storingen voor te zijn.
Hoe kunt u uw lineaire producten het beste onderhouden en smeren? Daarover vertelt Daniël u in dit artikel meer.
Toch wel één van de meest gestelde vragen binnen de lineaire wereld. Er zijn geleidingen met kogels, rollen, looprollen, glijlagers en luchtlagers. We gaan uitgebreid in op deze techniek in dit artikel.
Formules spelen een cruciale rol bij het oplossen van problemen, het ontwerpen van systemen en bij het voorspellen van resultaten. Hierdoor is de belastingsfactor (of bedrijfsfactor, veiligheidsfactor) van belang. Onze engineers schreven er een uitgebreid artikel over, voorzien van formules. Lees het hier in dit technische blog.
De Raydent-coating is een ultradunne laag amorf materiaal die op metalen oppervlakken wordt aangebracht.
Deze coating biedt uitstekende bescherming tegen roest en hecht perfect aan organische materialen. Raydent is vooral populair in de wereld van elektronische en optische precisieapparatuur.
De Raydent-technologie werd in 1964 ontwikkeld door Ken Ogawa uit Japan en is een echte mijlpaal binnen de electrolysewet van Faraday.
Meer informatie over raydent technologie vindt u in dit artikel.
SBC linear, NSK motion & control, SEW, Bahr Modultechnik, WMH Herion, Winkel, Linak, Leantechnik, Nozag Antriebstechnik, IBC Lineartechnik, Inocon, PBC Linear en SWS Telekopschienen
aandrijvingen en besturingen
Wij werken o.a. met Yaskawa, Mitsubishi Electric, CMZ, JAT (Jenaer), Mecaline, Bonfigioli en Vascat.
Daar kunnen onze engineers u heel eenvoudig bij helpen. Om te beginnen hebben we op deze pagina een handige tabel gemaakt, waar u in één overzicht ziet wat de verschillen zijn tussen de motoren.
Liever direct antwoord op uw vraag? Bel dan naar (0)315 25 72 60 of stuur een mailtje naar info@mcabv.nl en we helpen u hiermee verder.
robotica
Mobiele robots zijn zelfrijdende robots die goederen of materialen verplaatsen zonder menselijke tussenkomst.
Ze worden gebruikt in magazijnen, fabrieken en ziekenhuizen om logistieke processen te automatiseren. Afhankelijk van hun technologie kunnen ze navigeren via vaste routes (AGV’s) of zelfstandig obstakels ontwijken en hun route aanpassen (AMR’s). Door slimme sensoren en software kunnen ze efficiënt en veilig werken in dynamische omgevingen. Dit maakt ze een waardevolle oplossing voor het verhogen van productiviteit en het verlagen van operationele kosten. Lees er alles over op onze mobiele robot pagina.
Een autonome mobiele robot (AMR) is een zelfrijdende robot die zonder vaste infrastructuur, zoals geleiders of markeringen, door een omgeving kan navigeren.
In tegenstelling tot traditionele AGV’s (Automated Guided Vehicles), die afhankelijk zijn van vooraf bepaalde routes, gebruiken AMR’s slimme sensoren, camera’s en AI-algoritmen om zelfstandig beslissingen te nemen en zich aan te passen aan veranderingen in de omgeving.
Als u op zoek bent naar een mobiele robot, bent u bij MCA aan het juiste adres. Wij zijn de specialist op het gebied van robotoplossingen.
Dat is een goede vraag om te stellen. We schreven er een artikel over, met alle voordelen en nadelen van een mobiele robot. Lees ook hoe u kunt bepalen of de aanschaf rendabel is.
Misschien bent u al een tijdje aan het kijken naar robotoplossingen en of robots uw productieproces kunnen versnellen en ontlasten van uw personeel? We snappen dit, want ‘zomaar’ even een robot aanschaffen, is geen optie.
Daarom kunt u bij MCA in het offertetraject een demo aanvragen. Zo kunnen we dit testen met uw producten. We schreven er een artikel over, waar u alle informatie over robotdemo’s vindt.