Skip to main content

Bespaar installatiekosten met een frequentieregelaar

Heeft u een toepassing waar efficiënt ruimte- en materiaalgebruik belangrijk zijn? Dan is volgens Yaskawa de U1000-serie de beste keuze. Wist u dat een frequentieregelaar ook nog eens kostenbesparend kan zijn op bijvoorbeeld uw installatiekosten? 

Deze innovatieve frequentieregelaar heeft een zeer gunstige Total Harmonic Distortion (THDi); 5% of lager. Daardoor kunt u uw installaties of machines efficiënter ontwerpen en realiseren. Ook kan er bespaard worden op de installatiekosten. De diameter van kabels kan veel nauwkeuriger worden gedimensioneerd en dit geldt ook voor transformatoren en verdeel-inrichtingen.

Compacte frequentieregelaar

De U1000 is een compacte frequentieregelaar. Het ontwerp heeft geen optionele remweerstand nodig, die gewoonlijk de regeneratieve energie in warmte verspilt. Nu kan de regeneratieve energie worden gebruikt door andere verbruikers in hetzelfde net. Hiermee wordt bespaard op de totale energiekosten en het energieverbruik. En dat terwijl ook de vereisten voor het koelsysteem van het paneel worden beperkt. Een win-win situatie dus. Een aantal voordelen op een rijtje:

  • Bespaart energie
  • Minder warmteontwikkeling, minder behoefte aan ventilatie
  • Geen remweerstand – sterk verminderd risico op brand
  • Minder onderhoud
  • Minder onderdelen
  • Compact ontwerp

Bovendien biedt de matrix technologie van Yaskawa extra voordelen in het gebruik: onder meer energiebesparing, volledig regeneratief bedrijf én hoge power quality. Lees hier meer over kostenbesparing en overige voordelen van deze serie.

Lees ook eens:

Meer informatie? Bel Gideon.

Gideon Spaen is een van onze absolute specialisten en helpt u graag. U kunt hem bereiken via 0315 25 72 60 of gideon.spaen@mcabv.nl.