Skip to main content

Autonome mobiele robots

Mobiele robots voor toepassingen in ziekenhuizen

Autonome Mobiele Robots (AMR’s) komen in verschillende uitvoeringen, elk ontworpen om specifieke logistieke en transporttaken in diverse omgevingen uit te voeren.

Deze geavanceerde robots zijn speciaal ontworpen om routinetaken zoals het transporteren van maaltijden, medicijnen, medische apparatuur, beddengoed en laboratoriummonsters te automatiseren, waardoor waardevolle tijd en middelen worden bespaard.

Overzicht van meest voorkomende soorten AMR’s:

1. Lift Uitvoering

De lift uitvoering van AMR’s is ontworpen om objecten op te tillen en naar verschillende hoogtes te verplaatsen. Deze robots zijn uitgerust met een mechanisme dat kan stijgen en dalen, waardoor ze ideaal zijn voor het transporteren van goederen naar hogere schappen of het laden en lossen van goederen op verschillende niveaus. Dit type AMR wordt vaak gebruikt in magazijnen en distributiecentra waar verticale opslagruimte wordt gemaximaliseerd.

2. Hef Uitvoering

Hef AMR’s zijn voorzien van een hefmechanisme dat vergelijkbaar is met dat van een vorkheftruck, maar dan in een geautomatiseerde en compacte vorm. Deze robots kunnen pallets en zware ladingen optillen en verplaatsen, wat ze uitermate geschikt maakt voor industriële omgevingen en productieomgevingen. Ze verhogen de efficiëntie door zware en repetitieve taken over te nemen van menselijke medewerkers.

3. Vork Uitvoering

De vork uitvoering van AMR’s lijkt sterk op een traditionele vorkheftruck en is uitgerust met vorken die pallets kunnen optillen en verplaatsen. Deze robots navigeren autonoom door magazijnen, laden en lossen pallets van vrachtwagens en schappen zonder menselijke tussenkomst. Ze verbeteren de veiligheid en efficiëntie van magazijnoperaties door het verminderen van menselijke fouten en fysieke belasting.

4. Platform Uitvoering

Platform AMR’s hebben een vlak oppervlak waarop verschillende soorten ladingen kunnen worden geplaatst. Ze zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor het transporteren van diverse goederen, van kleine pakketten tot grote ladingen. In ziekenhuizen worden platform AMR’s vaak ingezet voor het vervoer van medicijnen, medische apparatuur en linnen, waarbij ze efficiënt en autonoom tussen verschillende afdelingen navigeren.

5. Kasten Uitvoering

Kasten AMR’s zijn uitgerust met afgesloten compartimenten waarin gevoelige of waardevolle goederen veilig kunnen worden opgeslagen tijdens transport. Deze robots zijn bijzonder nuttig in omgevingen waar de veiligheid en integriteit van de getransporteerde goederen van groot belang zijn, zoals in ziekenhuizen voor het vervoer van medicijnen of in fabrieken voor het transport van hoogwaardige onderdelen.

6. Conveyor Uitvoering

Conveyor AMR’s zijn uitgerust met een geïntegreerde transportband, waarmee ze ladingen van andere transportbanden of robots kunnen ontvangen en doorgeven. Dit type AMR is ideaal voor geautomatiseerde productielijnen en magazijnen, waar ze naadloos kunnen integreren in bestaande conveyorsystemen en de doorvoercapaciteit aanzienlijk kunnen verhogen.

Op zoek naar een mobiele robot? 

Wij maken het overzichtelijk voor u en denken met u mee in oplossingen voor uw branche. 

Bel naar +31 (0)315 25 72 60 of vul onderstaand formulier in.

    Hoe heeft u MCA gevonden?

    Over de verschillende soorten AMR’s

    De diversiteit aan AMR-uitvoeringen maakt het mogelijk om voor bijna elke logistieke uitdaging een passende oplossing te vinden. Of het nu gaat om het efficiënt verplaatsen van zware ladingen, het transporteren van waardevolle goederen, of het integreren in complexe productielijnen, er is een AMR-uitvoering die aan de specifieke behoeften van de taak voldoet. Deze robots spelen een cruciale rol in het optimaliseren van operationele processen, verhogen de efficiëntie, verbeteren de veiligheid en maken menselijke arbeid vrij voor taken die meer aandacht en vaardigheid vereisen.