Nieuws

IPH-Brammer Group verandert naam in RUBIX

Geplaatst: 28-06-2018

IPH-Brammer Group, Europa’s grootste leverancier van industriële producten en oplossingen, past de naam van de groep en haar merkidentiteit aan naar RUBIX.

Lees verder »

MCA levert maatwerk voor IP54 toepassingen

Geplaatst: 07-05-2018

MCA levert voor elke IP54 toepassing een oplossing op maat. De uitvoering die hier getoond wordt, wordt geproduceerd op de locatie van MCA in Elsloo. u kunt dus rekenen op korte levertijden.

Lees verder »

Sigma 7 dubbel-assige servodrive met embedded motion controller

Geplaatst: 07-05-2018

De Yaskawa SGD7C is een zeer dynamische 2-assige servoaandrijving met geïntegreerde 6-assige controller en diverse opties. Programmeerbaar met Yaskawa’s programmeer-omgeving MPE720 V7.

Lees verder »

Beuk Engineering wordt MCA

Geplaatst: 07-05-2018

Per 1 mei 2018 is de naam Beuk Engineering veranderd in Motion Control Automation B.V., kort gezegd MCA. Beuk Engineering is al sinds 1 oktober 2016 onderdeel van MCA met voor u als voordeel dat de kennis en ervaring in aandrijftechniek, besturingstechniek en paneelbouw is versterkt met motion control en robotica.

Lees verder »

MCA op banen informatieavond van Ashram College Nieuwkoop

Geplaatst: 07-05-2018

Woensdag 28 maart stond MCA vestiging Leimuiden voor de tweede keer op de banen informatieavond van het Ashram College te Nieuwkoop. We lieten de technici in opleiding kennis maken met diverse aandrijf- en besturingstechnische applicaties.

Lees verder »

Nieuwe HMI-panels van Yaskawa Vipa

Geplaatst: 07-05-2018

Als opvolger van de bekende eco en eco+ serie Touch Panels, presenteert Yaskawa VIPA Controls twee nieuwe HMI panels, te weten het cloud- en het smartPanel. Met de introductie van deze panels, richt YASKAWA VIPA Controls zich op de toekomstige technologieën zoals Cloud en Web Visualisatie.

Lees verder »

Vision, Robotics & Motion is dé vakbeurs waar u alles vindt om betrouwbaarder, veiliger en sneller te produceren dankzij automatisering en robotica

Geplaatst: 07-05-2018

Op 6 en 7 juni staat MCA samen met Stamhuis Lineairtechniek op de beurs Vision, Robotics, Mechatronics die plaats vindt in het NH conference centre Koningshof te Veldhoven. Hier tonen onze Sales Engineers diverse toepassingen met de HC10 cobots en XYZ-positioneersystemen.

Lees verder »

Biesheuvel Techniek in Son wordt BT Brammer

Geplaatst: 23-03-2018

Het bedrijf groeide jaarlijks al met 20 procent, maar door de samenvoeging met Brammer is Biesheuvel Techniek nu in een keer anderhalf keer zo groot. De naam wordt gewijzigd in BT Brammer.

Lees verder »

Brammer Roermond sluit zich aan bij BT Brammer

Geplaatst: 20-03-2018

Op 14 maart 2018 heeft Brammer Roermond zich volledig aangesloten bij het MRO netwerk van BT Brammer B.V. door haar aandelen volledig over te dragen.

Lees verder »

BT Brammer nieuwe naam van combi Biesheuvel Techniek – Brammer B.V.

Geplaatst: 15-03-2018

Biesheuvel Techniek en Brammer B.V. gaan samen verder onder de nieuwe naam BT Brammer.

Lees verder »

Smezo Handelsonderneming B.V. bij het Biesheuvel Techniek - Brammer netwerk

Geplaatst: 12-01-2018

Smezo Technisch Handelsonderneming met vestigingen in Heerlen en Roermond maakt bekend per direct te gaan integreren in het Biesheuvel Techniek & Brammer vestigingen netwerk.

Lees verder »

Promotiedagen Groningen van start; BT Groep van de partij

Geplaatst: 07-11-2017

Bezoek Köbo, Steenhuis Electromotoren, Noord Nederlandse Wikkelcentrale, Rotrans Belting, KlabbersTS én Biesheuvel Techniek op stand nummer 5073.

Lees verder »

Köbo Nederland lanceert nieuwe website

Geplaatst: 04-10-2017

Köbo Nederland, Competence Center van Biesheuvel Groep lanceert op 4 oktober de nieuwe website.

Lees verder »

Samenvoeging Biesheuvel Techniek en Brammer is een feit

Geplaatst: 19-09-2017

Op 18 september jongstleden zijn Biesheuvel Techniek en de Nederlandse activiteiten van Brammer samengevoegd. Onder de vleugels van ons beider ‘moeder’, IPH BRAMMER, gaan wij alles op alles zetten om de dienstverlening aan onze klanten naar een nog hoger niveau te tillen.

Lees verder »

Advent International signs a deal to acquire IPH from PAI Partners

Geplaatst: 15-06-2017

Advent International signs a deal to acquire IPH from PAI Partners

Lees verder »

Beuk Engineering B.V. onderdeel van Motion Control Automation B.V.

Geplaatst: 06-06-2017

Beuk Engineering heeft in haar 24-jarig bestaan een intensieve samenwerking met MCA opgebouwd. Beide bedrijven maken sinds vorig jaar onderdeel uit van dezelfde holding en door samenvoeging van activiteiten worden de krachten van 4 vestigingen, 35 medewerkers, waaronder een groot team van project- een service-engineers, en meer dan 40 jaar ervaring gebundeld.

Lees verder »

Köbo Nederland B.V. bij Biesheuvel Techniek als Ketting Competence Center

Geplaatst: 02-06-2017

Köbo Nederland B.V. bij Biesheuvel Techniek als Ketting Competence Center

Lees verder »

De nieuwe VIPA MICRO PLC - modern, compact en snel

Geplaatst: 29-05-2017

Met de VIPA MICRO PLC presenteert VIPA Controls een zeer compact en extreem snel micro controle systeem.

Lees verder »

Motoman HC10 collaboratieve robot - Veilige en flexibele interactie

Geplaatst: 29-05-2017

De Motoman HC10 is de eerste collaboratieve robot die door Yaskawa buiten Japan wordt geïntroduceerd. HC staat voor 'Human Collaborative'. Het prototype, met een bereik van 1,2 m en een draaglast van 10 kg, wordt gecertificeerd volgens de technische specificatie ISO TS15066.

Lees verder »

Authorized Distributor Schaeffler - INA FAG

Geplaatst: 15-02-2017

MCA Molenberg is ook in 2017 Authorized Distributor van Schaeffler INA FAG.

Lees verder »

MCA officieel distributeur Vipa Controls in Nederland

Geplaatst: 14-02-2017

Per 1 maart 2017 wordt MCA Motion Control Automation de officiële distributeur van alle VIPA Controls producten in Nederland. Door deze stap kan MCA het volledige productgamma van YASKAWA/VIPA leveren en ondersteunen. Dat betekent Robotica, Drives&Motion en ook Controls.

Lees verder »

Uitbreiding team MCA Varsseveld

Geplaatst: 09-02-2017

Door de aanhoudende groei van onze onderneming hebben wij onze engineersafdeling uitgebreid met een nieuwe Product Engineer; Gilbert Legters.

Lees verder »

Introductie GA700 Industriële Drives

Geplaatst: 05-01-2017

Eindelijk is hij daar, het nieuwe paradepaardje van YASKAWA: de GA700 frequentieregelaar is vanaf vandaag voor het grote publiek verkrijgbaar.

Lees verder »

MCA Erkend leerbedrijf SBB

Geplaatst: 26-07-2016

MCA Varsseveld is erkend als leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Voor meer informatie over stages en leerbanen kunt u contact opnemen met afdeling H.R. van Biesheuvel Groep B.V. in Son en Breugel. Stuur hiervoor een email aan: jobs@biesheuvelgroep.nl, t.a.v. dhr. Paul Schepers.

Lees verder »

Vision & Robotics Beurs 1-2 juni

Geplaatst: 17-05-2016

Stamhuis Lineairtechniek & MCA Mechatronica op beurs Vision & Robotics 1-2 juni

Lees verder »

MCA Molenberg officieel Robotics-partner van Yaskawa

Geplaatst: 13-03-2016

Yaskawa heeft tijdens de TechniShow de nieuwe invulling van het partnerschap met MCA Molenberg ‘beklonken’. MCA Molenberg is al sinds 1994 dedicated partner van Yaskawa op het gebied van motion & drives en nu officieel ook voor robotica. Daarbij zal de focus van MCA liggen op het gebied van handling, verpakking, palletisering en assemblage.

Lees verder »

Techniekdag Achterhoek

Geplaatst: 07-03-2016

Op 19 maart wordt de Techniekdag gehouden bij MPS (Meat Processing Systems) aan de Albert Schweitzerstraat 33 in Lichtenvoorde. De Techniekdag is van 10.00 uur tot 16.00 uur voor het publiek geopend. MCA Molenberg is aanwezig met het XYZ systeem dat de bezoekers kunnen uitproberen en waarmee ze een kleine attentie kunnen winnen.

Lees verder »

MCA - Stamhuis op Rapid Pro Veldhoven

Geplaatst: 02-03-2016

Van 1 t/m 3 maart staan MCA Molenberg en Stamhuis Lineairtechniek samen op RapidPro 2016 in Veldhoven. Wij ontmoeten u daar graag en nodigen u uit om ons op onze stand nr. 33 te bezoeken. Tijdens dit evenement heeft u volop de gelegenheid om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen in de 3D- en Rapid Technologieën. Zowel de beurs als het congresprogramma kunt u gratis bezoeken.

Lees verder »

Yaskawa robot voor pick and place toepassing

Geplaatst: 14-01-2016

Yaskawa robot voor pick and place toepassing voor verpakkingsproducent MCA Molenberg heeft in december een nieuwe Yaskawa robot voor pick and place toepassing bij verpakkingsproducent Smurfit-Kappa opgeleverd. De robot sorteert karton verpakkingselementen en stapelt deze vervolgens op meest efficiënte wijze op pallets, zodat de pa...

Lees verder »

Beurs New Industries 2015

Geplaatst: 11-12-2015

MCA Molenberg toont Motion en Robotics op New Industries 2015 MCA Molenberg, een van de innovatieve Business Units van Biesheuvel Groep B.V., toonde tijdens de beurs New Industries 2015 te Gorinchem in samenwerking met partner Yaskawa de laatste ontwikkelingen op het gebied van Motion en Robotics. De nieuwe Yaskawa Sigma-7 servo drives werden aa...

Lees verder »

MCA Molenberg uitgebreid met Huppertz

Geplaatst: 30-11-2015

Op 27 november 2015 is de uitbreiding van MCA Motion Control Automation met Huppertz Technical Services definitief een feit! Vanuit de vestiging in Elsoo bedient Huppertz de markt in het zuiden des lands. Zij maken onderdeel uit van de Business Unit MCA Molenberg. Huppertz Technical Services, onder leiding van Jo en Yvonne Huppertz, beschikt ov...

Lees verder »

MCA Molenberg bij Yaskawa op NEW Industries Beurs

Geplaatst: 26-11-2015

MCA Molenberg staat van 8 t/m 10 december op de stand van Yaskawa Benelux op de beurs NEW Industries en Engineering Materials in Gorinchem. Tijdens de NEW Industries ontmoeten innovatieve organisaties elkaar om te werken aan fabrieken van de toekomst. Processen moeten sneller verlopen en er moet geautomatiseerd en klantspecifiek geproduceerd worde...

Lees verder »

Nu ook GISS elektromotoren bij MCA

Geplaatst: 23-02-2015

Sinds kort kunt u IE2 elektromotoren van het merk GISS bij ons bestellen. Specificaties GISS Aluminium IE2 Elektromotoren: IE2 Efficiency klasse volgens EN60034 (IEC). Isolatie klasse F/B, geschikt voor frequentiegebruik. Premium lagers (SKF, NSK, FAG). Ambient temperatuur: -20 gr.C tot +40gr.C, IP55. Kleur: Ral 7031. Leve...

Lees verder »