Skip to main content

Wie is MCA

MCA: het bedrijf dat 4 specialismen combineert

(Waardoor u maar één bedrijf nodig heeft voor al deze kennis 😉)

Wij zijn de productspecialist op gebied van lineairtechniek, aandrijftechniek en besturingstechniek en robotica. Wij werken graag samen met u aan de meest uitdagende industriële automatiseringsvraagstukken en roboticaoplossingen.

Het bedrijf voor lineaire producten zoals geleidingen

Lineairtechniek: 
Keuze uit een ruim assortiment
lineaire producten. Ook op maat te maken.

Aandrijftechniek en besturingstechniek. Bij welk bedrijf u moet zijn in Nederland? MCA natuurlijk

Aandrijf- en besturingstechniek: 
Keuze uit verschillende kwaliteitsproducten, zoals frequentieregelaars, elektromotoren en servo.

MCA is het bedrijf in Nederland dat robots en cobots levert

Robotica: 
(Mobiele) robots, cobots, robotprojecten
en robotoplossingen.

MCA: technisch specialist sinds 1994

Het begon in 1994 met de verkoop van lineaire geleidingen, elektromotoren en frequentieregelaars.

Na meer dan 30 jaar bestaat ons team uit meer dan 50 medewerkers en hebben wij drie vestigingen in Nederland, van waaruit wij u regionaal kunnen bedienen. Ons concept is uniek voor de Nederlandse OEM- en Maakindustrie; want wij combineren top specialisme in lineair, motion en robotics. 

Wij zijn anders dan andere bedrijven, doordat:

  • We combineren linear, motion & robotics. U koopt in bij maar één bedrijf
  • Technisch advies van onze engineers. Wij denken met u mee en komen met oplossingen
  • Ondersteuning geven in 3D ontwerp
  • Inbedrijfstelling op locatie
  • We onze kennis al sinds 1994 blijven doorontwikkelen
  • Groot lineaircenter op onze locatie in Twello, vol met voorraad lineaire producten voor de Nederlandse machinebouw- en maakindustrie
  • Motion magazijn in Varsseveld, met duizenden aandrijfcomponenten uit voorraad leverbaar
  • We veel technische kennis delen via onze nieuwsbrief en artikelen (bekijk onze blog hier)
  • Wij onze kennis versterken met de ervaring van Rubix, waar we sinds 2016 onderdeel van zijn

Wij kijken er naar uit om samen met u te werken aan innovatieve oplossingen voor de toekomst!

Lineaire geleidingen, aandrijvingen en systemen. MCA is het bedrijf voor deze producten
Dennis, Jurriën en Willem Jan
Hoe gaat MCA te werk? Eerst om tafel om de wensen door te nemen
Loek Eurelings
Team MCA Twello
MCA wint prijs
Grootste magazijn van Nederland met lineaire geleidingen, op maat te maken
Magazijn Twello
Besparen we echt door onderhoud uit te voeren aan onze aandrijvingen en geleidingen?
Marco Vreeke
Gideon Spaen
welk bedrijf levert robots? Dat is MCA in Nederland
Bjorn Hollands
Bart te Braak en Marco Vreeke over de fusie van Stamhuis en MCA
Bart te Braak en Marco Vreeke
Klantendag in Elsloo
Assemblage van motoren kan bij MCA
Assemblage
Jelle, Nathan, Albert, Willem-Jan, Thomas Schwertner, David Schilli tijdens training over telescopische geleiders
Training telescoop geleidingen

Wie werkt er bij MCA?

Team in Elsloo
Team in Twello
Team in Varsseveld

Motion Control Automation B.V.

Motion Control Automation B.V. is opgericht in 1994 door John van den Boorn en Eg Waaijman. Beide oprichters waren al lange tijd werkzaam op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek.

Toen het dealerschap van Yaskawa beschikbaar was werden de handen ineen geslagen en MCA opgericht.

Vanaf 2002 is MCA gevestigd in het Achterhoekse Varsseveld, een prima locatie gelegen in het oosten van ons land aan het begin van de A18.

In 2007 scheidden de wegen zich en ging Eg Waaijman alleen verder met MCA. In juni 2014 is MCA opgenomen in de Biesheuvel Groep en vanaf 2019 ging MCA met Stamhuis Lineairtechniek verder onder één naam: MCA linear motion robotics. 

MCA telt 50 gepassioneerde, enthousiaste medewerkers.

Route naar MCA in Varsseveld, waar zitten ze ?

Stamhuis lineairtechniek (is MCA)

Met ruim 25 jaar ervaring in lineaire geleidingen, aandrijvingen en modules is Stamhuis dé lineairspecialist voor machinebouw en maakindustrie Nederland.

Op 1 april 2023 werden de activiteiten van Stamhuis Lineairtechniek officieel samengevoegd met MCA linear motion robotics.

We zijn nu verder gegaan onder één naam: MCA linear motion robotics. En dat is handig, want zo heeft u maar één bedrijf nodig voor uw aanvraag op gebied van lineair-, aandrijf- en besturingstechniek en robotica. 

Het Lineaircenter in Twello beschikt over de grootste voorraad lineaire producten voor de industrie. Het team van Product Engineers ondersteunt actief bij berekening, selectie en 3D-ontwerp.

MCA Twello pand, weteringstraat 11

Over Rubix

Lees hier alles over Rubix

Voor u brengen wij de slimste bedrijven op het gebied van industriële distributie en oplossingen bij elkaar. Samen hebben we de kennis, ervaring en het bereik om uw bedrijf vooruit te helpen. Daarbij maakt niet uit wat uw bedrijfsgrootte, locatie of uitdaging is.

Rubix is de grootste industriële distributeur op basis van marktaandeel en de enige met een pan-Europese aanwezigheid die alle topmerken voert. Onze schaalgrootte heeft onze koopkracht vergroot en ons geholpen om nieuwe Europese key accounts aan te trekken.

Wij hebben ons gevestigd als een multi-specialist die producten en diensten levert, ondersteund door een groeiende digitale business, een streven naar uitmuntende distributie en een goed geoliede fusie- en overnamemachine.

Wij verstoren het traditionele bedrijfsmodel van industriële distributie, en we zijn nog niet klaar.

Met een omzet van €2,4 miljard in 2020 zijn wij Europa’s grootste leverancier van industriële onderhouds-, reparatie- en revisieproducten en -diensten (MRO).

Rubix Benelux

Onze medewerkers bieden u vanuit meer dan 40 vestigingen en Technical Competence Centers in de Benelux advies voor de juiste producten en services met toegevoegde waarde. U kunt erop rekenen dat wij het product leveren dat u nodig heeft, wanneer u het nodig heeft. Plaatst u uw bestelling op werkdagen voor 17:00u, dan leveren wij de voorraadproducten binnen 24 uur vanuit ons distributiecentrum in Venlo bij u af.

Actief in alle industrieën

Automobiel
We werken samen met een breed scala aan automerken om ongeplande uitvaltijd te verminderen door proactief kritieke onderdelen van assemblagelijnen te beheren en te onderhouden.

Cement en granulaten
We hebben uitgebreide ervaring met het werken met enkele van de grootste namen in cement en granulatenindustrie. Met de noodzaak om productielijnen 24/7/365 draaiende te houden, is altijd het juiste onderdeel op het juiste moment van vitaal belang – en we zijn hier om te helpen.

Glas
We hebben ervaring met het bedienen van de glasindustrie en de unieke veeleisende omgeving waarin hun componenten werken.

Distributie & logistiek
Ons enorme netwerk maakt ons de ideale distributiepartner, inclusief groothandelsdistributie, subdistributie en verzending.

Stroom & nutsvoorzieningen
We werken samen met enkele van de grootste namen in de olie-, gas- en nutssectoren om minimale uitvaltijd te garanderen door middel van gepland onderhoud en ondersteuning.

Voedingsmiddelen
We begrijpen de unieke eisen van de productie van voeding en dranken, van hygiëne tot het bedienen van machines in natte en bevroren omgevingen.

Industriële techniek
Wij zijn experts in de levering en het onderhoud van huishoudelijke en industriële machines, evenals medische en precisiemachines en engineering.

Metalen
We hebben een breed scala aan ervaring in het bedienen van de metaalindustrie, van het verbeteren van de energie- en productie-efficiëntie tot het leveren van snelle vervanging van kritieke onderdelen.

Recycling
We zorgen ervoor dat recyclingfabrieken minimale uitvaltijd hebben door componenten te leveren en te onderhouden die bestand zijn tegen buitenomgevingen, schurende en vaak giftige materialen en trillingen.

Pulp, papier en verpakking
We werken samen met papierfabrikanten, uitgevers en verpakkingsleveranciers aan een scala aan diensten, van het leveren van voorraad tot het onderhouden en vervangen van productiecomponenten.

Geneesmiddelen en chemicaliën
We hebben ervaring met het bedienen van de unieke farmaceutische en chemische industrieën die te maken hebben met extreme omgevingen waar productie afhankelijk is van snelle 24/7/365 responsiviteit.

Transport
We werken samen met wereldwijde luchtvaart-, openbaanvervoer- en ruimtevaartbedrijven die grote voorraadvereisten, continue productiecycli en grote veiligheidsimplicaties hebben.