Skip to main content

Project: Automatisch laden CNC machine

In 2015 werd MCA onderdeel van RUBIX. Om de drives, motion en controls kennis van MCA te verbreden op het gebied van lineairtechniek, robotica en services werden niet veel later de bedrijven Stamhuis lineairtechniek en Huppertz Technical Services overgenomen. In 2019 voegden wij dit alles samen tot MCA linear motion robotics.

Kort geleden hebben wij een project opgeleverd, waarbij alle kennis en ervaring samen kwam en een prachtig eindresultaat opleverde.

Projectleider vertelt: “Door een perfecte samenwerking tussen onze productspecialisten van de divisies linear, motion en robotics ontwikkelde MCA een automatische besturing voor het beladen en ontladen van een CNC-machine. De gewenste cyclustijd van 10s werd door optimale samenwerking tussen robot, plc-besturing en portaal behaald.

Naast enkel het leveren van de besturing, robot en de lineaire assen hebben de engineers van MCA samen met de machinebouwer het optimale concept ontwikkeld om aan de wensen van de klant te kunnen voldoen. Onze software engineers ontwikkelden de afgelopen jaren een slimme standaard op basis van ISA-S88, welke ook voor dit project is toegepast. Daardoor is voor de klant een luxe interface opgezet met veel mogelijkheden voor de operators en zelflerende systemen binnen een acceptabel tijdsbestek en dus beperkt budget. De terugverdientijd voor de klant is ongeveer 3 jaar. Heeft u automatiseringsvraagstukken binnen uw bedrijf, wij denken graag met u mee richting een goede en betaalbare oplossing.”

Meer weten? Bel +31 (0)46 42 82 688