Skip to main content

Aandrijvingen voor de voedingsmiddelen industrie

De alsmaar hoger wordende eisen op het gebied van hygiëne doen zich met name gelden in de voedingsmiddelen industrie. Diverse incidenten tonen aan dat hier ook een noodzaak ligt om de juiste producten te selecteren welke geschikt zijn voor deze toepassingen.

Met BJ-Gear A/S heeft MCA een partner die zich sterk heeft ontwikkeld in deze specifieke markt. BJ-Gear A / S produceert roestvrijstalen wormwielkasten van superieure kwaliteit. De reductoren zijn specifiek ontwikkeld voor de voedingsindustrie en andere industrieën, welke voortdurend zwaardere eisen aan het design stelt en daarnaast moet het ontwerp zo zijn dat de aandrijving gemakkelijk schoon te maken is.

Om het risico op bacteriegroei te verminderen, zijn de reductoren en motoren zo ontworpen dat ze worden gekenmerkt door gladde oppervlakken zonder onnodige flenzen, uitsparingen en montagegaten.

De RVS AC motoren van BJ Gear A/S zijn vervaardigd van zuurbestendig staal en hebben een beschermingsklasse van IP 66 tot en met IP69K, in combinatie met de compleet gladde behuizing maakt dat ze uitermate geschikt zijn voor toepassingen in de voedingsmiddelen industrie. Om het geheel compleet te maken kunnen ook remmen in RVS uitvoering opgebouwd worden maar ook bijvoorbeeld spindelactuators.

Bel voor meer informatie met: +31 (0)315 25 72 60