Skip to main content

Kogelomloopspindel vs Planetaire rollenomloopspindel

In de recent gelanceerde vernieuwde Kugelberger catalogus presenteert MCA een prachtig programma met standaard kogelomloop- en trapeziumspindels. Uiteraard zijn er buiten deze standaarden nog vele variaties en mogelijkheden waarmee MCA uw toepassing kan ondersteunen.

Een voorbeeld hiervan is een planetaire rollenspindel . Deze spindels hebben o.a. als voordeel dat ze grote krachten kunnen verplaatsten met een hoge nauwkeurigheid en stijfheid. Het is echter wel een kostbaar product. Wij nemen graag de specificaties met u door en kijken naar de beste oplossing in het totaalplaatje. Met onze jarenlange ervaring en capaciteit om complete specials te kunnen produceren, zou het kunnen dat we met eenzelfde diameter kogelomloopspindel een kostengunstigere oplossing zouden kunnen aandragen. Dit onderbouwen we met een voor u gemaakte levensduurberekening. Met onze kennis en kunde kunnen we inventieve oplossingen beiden voor uw hoogwaardige toepassingen

Loopt u tegen een dergelijke toepassing aan of zet u momenteel al rollenomloopspindels in en moet er een prijsreductie plaatsvinden, neem contact op met één van onze productengineers. Wij kijken graag met u mee om een passende oplossing te vinden. Met een planetaire rollenspindel of kogelomloopspindel, want uiteindelijk gaat het om de technisch beste oplossing.