Skip to main content

Corrosiebestendige aandrijvingen en spindelhefsystemen

Hefbewegingen brengen de nodige risico’s met zich mee, waarbij diverse factoren invloed kunnen hebben op een juiste werking van het hefsysteem. Zo heeft o.a. de omgeving waar een spindelhefkast wordt toegepast grote invloed op de te leveren prestaties. Hoge bedrijfszekerheid is altijd een vereiste in toepassingen met spindelhefkasten. Die hoge bedrijfszekerheid wordt door MCA gegarandeerd, doordat alle componenten in de Nozag spindehefkasten met de juiste precisie worden geproduceerd en gemonteerd. Hierbij is het van groot belang dat deze componenten uit de juiste materialen vervaardigd worden. Zo kan vocht het materiaal aantasten, wat resulteert in een negatieve werking van de spindelhefkasten.

Corrosiebestendige aandrijf- en hefsystemen
Nozag heeft voor vochtige omgevingen en productieomgevingen die nat gereinigd dienen te worden een corrosiebestendige productlijn ontwikkeld die zich onderscheidt van de standaard. Voor de spindelhefkasten geldt dat alle componenten uit rvs vervaardigd worden, met uitzondering van de behuizing. Om deze chemisch en corrosiebestendig te maken is deze voorzien van een brons-aluminium legering, de Gold-serie.

De aandrijvingen voor hefsystemen, bestaande uit elektromotor of motorreductor, haakse tandwielkasten, askoppelingen en tussenassen zijn leverbaar in AISI304 of AISI316 materiaal. Het aanbod in bouwgroottes en vermogens is enorm. Onze engineers helpen u graag bij het ontwerp en de selectie van de juiste componenten. Neem contact op met één van onze gespecialiseerde Product Engineers via linear@mcabv.nl of 0571-272010. creating solutions together!

Download de Gold-serie spindelhefkasten brochure hier