Skip to main content

Project: “HORSE” Thomas Regout International B.V.

Thomas Regout International B.V. is een Nederlands bedrijf gevestigd in Maastricht. Leverancier van een breed scala aan telescopische geleiders. Deze producten kennen een zeer breed toepassingsgebied, onder andere in automotive, meubilair, professionele opslagsystemen en industrie. Thomas Regout onderscheidt zich door het leveren van topkwaliteit producten gecombineerd met het slim inspelen op de behoefte en wensen van de klant.

De goede relatie tussen Thomas Regout en MCA op het gebied van aandrijftechniek gaat terug naar de beginjaren van Huppertz Technical Services (nu MCA) en duurt dus al ruim 25 jaar. Thomas Regout weet MCA de afgelopen jaren ook steeds vaker te vinden voor totaalprojecten op het gebied van automatisering.

Om de beste partner op het gebied van telescopische geleidingen te blijven heeft Thomas Regout de afgelopen jaren innovatieve verbeteringen aangebracht in hun fabrieken. Klanten vragen om custom made producten van hoge kwaliteit, in kleine batches en met een korte doorlooptijd. Dat vergt ook aanpassingen in het productieproces. Hoge machinebeschikbaarheid, korte omsteltijden, hoge mate van automatisering en efficiënte processen zijn kenmerkend hiervoor.

“MCA zien we ondertussen als een partner welke meedenkt in het oplossen van diverse technische uitdagingen bij dergelijke innovatieve projecten. Het team van MCA bestaat uit vakbekwame medewerkers met een gedegen ervaring op dit gebied. Het team van MCA is reeds actief en meedenkend in de voorbesprekingen van projecten. Er is onderling een goede communicatie, waardoor er duidelijke afspraken gemaakt kunnen worden wat de basis is van een goede offerte en vervolg van het project”.

Op dit moment onderzoekt Thomas Regout samen met partners de mogelijkheden voor geautomatiseerde logistiek in hun fabrieken. Voor de eerste fase van dit (deel)project leverde MCA een Yaskawa robot inclusief tool om de producten te handelen. De tool is voorzien van lineaire servo aangedreven spindels en geleidingen om zowel tussenlatjes als lange en korte profielen te kunnen handelen. De lengte van de profielen zijn klant specifiek (tussen de 300 en 900mm). De data hiervan wordt vanaf een bovenliggend systeem gecommuniceerd. De engineering, selectie van de lineaire en motion componenten, alsook assemblage van de tool werd door MCA uitgevoerd.

De eerste fase van het zogenoemde “Horse” project is inmiddels afgerond. Als MCA zijn we blij dat we ook mee mogen werken aan fase 2 van het project in Maastricht. Dit betreft het automatisch en geordend aanleveren van de profielen voor de robot zodat deze gestapeld kunnen worden en met de AGV worden afgevoerd.