Skip to main content

Lineairmodules van NSK

Monocarrier van NSK

Een compleet lineairsysteem waarbij de lineairgeleiding, spindel en spindellagering op elkaar zijn afgestemd en uitgelijnd. Dit heeft veel voordelen:

  • Eenvoudig te selecteren door de engineer
  • Snel te monteren tijdens assemblage
  • Onderhoudsarm door de K1-smeerunit op de slede (standaard).
  • Lange levensduur
  • Geschikt voor toepassingen in de semi-conductor industrie, machine tools, algemene machinebouw, medische apparaten en voedingsmiddelenindustrie.

Een lichtgewicht lineairsysteem op basis van de technologie die NSK in de loop der jaren heeft opgebouwd volgens het “alles-in-één”-concept. Dit concept bestaat uit een kogelomloopspindel, lineaire geleider en een spindellager.

Toepassingen

Voor toepassingen in de Semi-conductor industrie, machine tools, algemene machinebouw, medische apparaten en voedingsmiddelenindustrie. Toepassingen daar waar hoge nauwkeurigheid gecombineerd moet worden met hoge belastingen, kleine inbouwruimtes en/of hoge stijfheid.

Varianten

De monocarrier is in drie varianten leverbaar:

  • MCM-serie, standaard met kogelomloopgeleiding en kogelomloopspindel (6 bouwgroottes)
  • MCH-serie, uitvoering met hogere stijfheid (4 bouwgroottes)
  • TCH-serie, uitvoering met rollenomloopgeleiding (3 bouwgroottes)

NSK Monocarriers bieden een onderhoudsarme werking met een lange levensduur en zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Optioneel zijn de MCM- en MCH-serie te voorzien van beschermplaten om vuil in het lineairsysteem zoveel mogelijk te vermijden..

Easy to powering
Standaard kunnen we de monocarrier leveren met een Yaskawa motor. Hierbij wordt de motorbracket en de torsiestijve balgkoppeling gemonteerd meegeleverd. Om de slag te begrenzen kunnen sensoren voorgemonteerd worden .

Specificaties van de monocarrier
Max. snelheid 2,5 m/s
Max. slag 1200 mm
Herhaalnauwkeurigheid ±10 µm / ±3 µm (H-/P-klasse)
Positioneernauwkeurigheid 20-40 µm (P-klasse)
Omkeerspeling <20 µm / <40 µm (H-/P-klasse)