Skip to main content

Aandrijven en geleiden op het hoogste niveau

MCA linear motion robotics is sinds 1994 uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor machinebouwers en engineeringsbureaus. Met gerenommeerde merken in ons uitgebreide portfolio is er bijna altijd een passende oplossing voorhanden. In 2019 is het portfolio voorzien van een kwaliteitsinjectie door een samenwerking aan te gaan met NSK linear in de vorm van het exclusieve dealerschapvoor Benelux.

NSK acteert met hoogwaardige profielrailgeleidingen en een enorm breed programma op het gebied van kogelomloopspindels in een markt waar alleen het beste goed genoeg is. Dit sluit perfect aan bij de kwalitatief hoogwaardige WMH Herion tandheugels en tandwielen, die al sinds jaar en dag door ons worden ingezet in de meest uiteenlopende toepassingen.

Altijd het juiste advies: beoordelen en doorberekenen

Alle aanvragen die wij van u als klant ontvangen, worden door onze engineers individueel beoordeeld, doorgerekend en aangeboden en waar nodig onderbouwd met levensduurberekeningen volgens de DIN-norm. Zo worden de WMH Herion tandheugels en tandwielen berekend volgens DIN-3990/ISO-TS 6336-22. NSK geleidingen en kogelomloopspindels berekenen we volgens de standaard JIS B 1192/ISO3408.

De juiste geleiding en aandrijving adviseren zit onze MCA product engineers in het bloed.

Tandheugels

De tandheugels en rondsels zijn standaard in de onderstaande kwaliteiten verkrijgbaar, volgens DIN3961:

  • Tandheugels: 5h23, 6h23/24, 8h27, 9h27 en 10h27
  • Rondsels: 6e25, 7e25, 8e25 en 9e25

WMH Herion is ook bij uitstek de fabrikant die ingericht is op het produceren van specials. Het geavanceerde machinepark gecombineerd met een enorme kennis biedt mogelijkheden die buiten de standaarden in de markt vallen. Dit is een must in een markt die steeds veeleisender en diverser is geworden.

Ook de kogelomloopspindels en profielrailgeleidingen worden door NSK geproduceerd in diverse kwaliteitsklasses, bestemd voor specifieke toepassingen:

  Nauwkeurigheidsklasse
Ultra precision Super precision High precision Precision Normal
Kogelomloopspindels P3 P4 P5, PH P6 PN, PC
Geleidingen standaard P3 P4 P5, PH P6 PN, PC
Geleidingen met K1 K3 K4 K5, KH K6 KN, KC
Geleidingen voor food and medical F3 F4 F5, FH F6 FN, FC

We bieden totaaloplossingen

Op het gebied van lineaire geleidingen en aandrijvingen bent u bij ons dus verzekerd van de juiste mechanische oplossing voor uw specifieke toepassing. Maar hier houdt het niet op! In nauwe samenwerking met onze elektro-engineers kijken wij ook graag naar de juiste aandrijving voor uw hoogwaardige en nauwkeurige lineaire verplaatsing. Een kogelomloopspindel of tandheugelaandrijving vraagt immers om een passende (servo-)aandrijving en besturing.

Als jarenlange Yaskawa channel partner biedt MCA de machinebouwindustrie ook hier louter kwalitatief hoogwaardige en innovatieve oplossingen. Ondanks een markt die behoorlijk onder druk staat qua beschikbaarheid heeft MCA een enorme voorraad in Varsseveld waaruit geput kan worden.

Kortom: creating solutions together. Binnen ons MCA team én met u als gewaardeerde klant. Neem contact op met onze engineers.