Skip to main content

Bent u al bekend met deze technische kennis artikelen?

Juni 2024. Door: Tessa van der Veer

Onze engineers schreven de afgelopen tijd veel verschillende technische kennis artikelen. Over lineaire geleidingen, aandrijvingen, frequentieregelaars, servo maar ook robots.

Mis deze blogs niet:

Een RVS geleiding voor voedings- middelenindustrie

Bij deze looprollengeleiding wordt gebruikgemaakt van RVS, waardoor deze zelfs geschikt is voor vochtige toepassingen en uitstekend in te zetten is bij andere extreme omstandigheden.

Wat is een AMR

Een Autonome Mobiele Robot wordt ook wel een AMR genoemd. Een AMR is een intelligente mobiele robot die intralogistieke taken kan vervullen, zoals de aan- en afvoer van goederen naar de productielijn.

Wat is een draaikranslager?

Draaikranslagers (of: draaikransen, draaitafellager) is een soort roterende lager. Deze gebruik je om een last rond een enkele as te ondersteunen en te laten roteren.

Totaaloplossingen voor de High tech industrie

Bij oplossingen voor specifieke toepassingsgebieden zoals High Precision of Cleanroom komen veel technische vragen en oplossingen kijken. Bekijk onze oplossingen hier.

Waarom een spindel de meest veelzijdige aandrijving is

Zoals de meeste mensen wel weten vormt een spindel voor veel lineaire aandrijvingen de basis. Denk hierbij aan lineaire modules, buisverstellingen, hefkasten en elektrocilinders. Welke types zijn er en wanneer gebruikt u welk type spindel?

IP55 stand alone frequentieregelaar

De frequentieomvormer FR-F846-E van het merk Mitsubishi Electric is een IP 55 regelaar specifiek geoptimaliseerd voor toepassingen met ventilatoren, pompen en compressoren.

Een lineairsysteem dat wordt aangedreven door een duwketting?

Het bestaat! Nu is er ook een actuator die wordt aangedreven door een dubbele duwketting. Een systeem van Tsubaki, met hele specifieke eigenschappen. Daniël Jonker zocht het voor u uit.

Is een AMR rendabel

Bent u benieuwd of een Autonome Mobiele Robot (AMR) rendabel is voor uw bedrijf? In dit artikel leest u de voordelen en nadelen, zodat u gemakkelijk kunt overwegen of een robot de moeite waard is voor uw bedrijf en wat hierbij komt kijken

Bijzonder robotproject voor Tata Steel

We doen veel leuke projecten – en deze is extra bijzonder. Waarom? Door o.a. het type robot, de op maat gemaakte oplossing en deze fijne klant. De 6-assige robot (GP20HL) heeft een extra lange arm en daardoor een zeer groot werkbereik. 

Deze technische artikelen staan in onze nieuwsbrief

Door u aan te melden mist u niets meer op het gebied van lineair-, aandrijf- en besturingstechniek en robotica.

  • Altijd als eerste op de hoogte van technische ontwikkelingen. 
  • Als we nieuwe voorraad hebben of nieuwe producten, weet u dit bijna als eerste!
  • Handige tips over onderhoud en service van lineaire aandrijvingen, robots, etc.
  • Artikelen over hoe u kosten en tijd kunt besparen met aandrijvingen, smering van uw onderdelen, etc.