Skip to main content

Dit zijn de vervangers voor de Omron Q2a en Q2v frequentieregelaars

De GA700 en GA500 inverters

Omron is sinds februari 2024 gestopt met de levering van de frequentieregelaars Q2A en Q2V. MCA heeft een alternatief voor deze inverters, waar u ongetwijfeld blij mee gaat zijn! Want deze zijn nagenoeg hetzelfde.

De inspanning van het vervangen van deze omvormers is minimaal en met de vervangende frequentieregelaars gaat u er zelfs op vooruit.

Het gaat hier om de GA700 en GA500 van Yaskawa, wat de 1 op 1 vervangers zijn van de Q2A en Q2V van Omron. Deze zijn ook zo een-op-een over te zetten.

Waarom is de GA700 zo populair? frequentieregelaars van de beste kwaliteit

Welke frequentieregelaar is gelijk aan Omron Q2A en Q2V?

Dit zijn de Yaskawa GA700 en GA500. In onderstaande tabellen laten we eenvoudig een vergelijking zien van de verschillen tussen de Omron omvormers en die van Yaskawa.

U zult hierin zien dat deze nagenoeg gelijk zijn, waardoor er maar een minimale aanpassing hoeft te worden gedaan. Wij kunnen dit eenvoudig en snel voor u voorbereiden.

Het fijne aan deze frequentieregelaar is dat u ze zo een-op-een kunt overzetten. Het formaat is gelijk en we hoeven alleen een (kleine) aanpassing te doen in de parameters

Vergelijken van de Omron Q2A met de GA700 frequentieregelaar

Vergelijking Yaskawa GA700 Omron Q2A
Afmeting & gewicht Hetzelfde Hetzelfde
Voedingsspanning 400V, 200V 400V, 200V
Aandrijving prestaties Hetzelfde Hetzelfde
Communicatie Alle kaarten EtherCAT, ProfiNET, EtherNET /IP
Toetsenbord- / parameterstructuur Yaskawa standaard LCD Beeldscherm: Zwart scherm, witte tekst, geen LED ring indicator
Parameter naam beperkt tot 16 karakters

Vergelijken van de Omron Q2V met de GA500 frequentieregelaar

Vergelijking Yaskawa GA500 Omron Q2V
Afmeting & gewicht Hetzelfde Hetzelfde
Vermogensbereik GA500 : 400V, 200V 1ph & 3ph. Met ingebouwd EMC-filter en zonder EMC-filter Q2V : 400V, 1ph 200V (200V 3ph wordt op verzoek gemaakt)
Alleen met EMC-filter
Geen NEMA TYPE1 bescherming
Aandrijving prestaties Hetzelfde Hetzelfde
Communicatie Alle kaarten Geen MECHATROLINK-communicatie. Niet alle vanaf begin gesteunde optiekaarten. Officieel gesteund: EtherCAT, ProfiNET-EtherNET/ IP en PowerLink
Toetsenbord- / parameterstructuur Yaskawa LED display Beeldscherm: Zwart scherm, oranje tekst, parameternaam beperkt tot 16 tekens (bij gebruik van LCD-operator)

Vervangen frequentieregelaar is zo gebeurd

Vervangen van deze regelaars regelen we graag voor u en hoeft niet veel tijd te kosten. Kunnen we u hiermee helpen? Bel dan naar +31 (0)315 25 72 60 

Liever mailen? Dat kan ook, via onderstaand formulier.

    Hoe heeft u MCA gevonden?

    motion, frequentieregelaars, omvormers, inverters, omron, q2v, q2a, yaskawa, alternatieven, alternatief, uitwijk mogelijkheid, 1 op 1 vervanger, equivalent, frequentieomvormers, ga700, ga500