Skip to main content

AMR – Autonome Mobiele Robot

Wat is een AMR?

Neem direct contact op

  Hoe heeft u MCA gevonden?

  Een Autonome Mobiele Robot wordt ook wel een AMR genoemd. Een AMR is een intelligente mobiele robot die intralogistieke taken kan vervullen, zoals de aan- en afvoer van goederen naar de productielijn.

  Deze robots zijn ontworpen om automatiseringstaken gemakkelijker en efficiënter te maken. Daarnaast worden met een (mobiele) robot fouten geminimaliseerd en worden uw magazijntaken niet alleen veiliger, maar ook veel gemakkelijker. Is een AMR rendabel? Dat leest u hier.

  Voordelen van een AMR:

  • Efficiënter werken: meer werk verzetten met hetzelfde aantal mensen
  • Perfecte oplossing bij personeelstekorten
  • Er wordt foutloos gewerkt
  • Robots en cobots kunnen 24/7 worden ingezet
  • Veilig werken: een veilige werkvloer, minder zware belasting van uw medewerkers, minder schades. Daarnaast zijn robots veilig om mee samen te werken door o.a. ingebouwde sensoren, obstakeldetectie (AMR) en klemdetectie (cobot)
  • Minder tussenvoorraad nodig door een constante productstroom
  • Optimaal gebruikmaken van magazijnruimte

  Wat doet deze robot?

  • Veilig geautomatiseerd pallettransport
  • Ophalen en bezorgen van goederen
  • Detecteert obstakels en ontwijkt deze op een veilige manier
  • Bij volledige blokkade vindt hij een alternatieve route
  • Rapportage en gegevensverzameling, zoals aantal verwerkte bestellingen, gereden afstand, servicegegevens, batterijbewaking, parkeren, fouten, etc.)
  • Eenvoudige levering

   In een eenvoudige interne transporttoepassing verplaatst de GoPal pallets van A naar B. De meest gebruikte toepassing hierbij is het verplaatsen van pallets van het einde van de productielijn naar het magazijn.

   Veelal beschikt de configuratie over een GoPal-palletstation met een oproepknop aan het einde van de productielijn, terwijl een transportbandpalletstation wordt aangesloten op het inkomende transportbandsysteem van het magazijn.

  • Hoe werkt een autonome mobiele robot

   Complexe levering

   In een complexe interne transporttoepassing verplaatst de GoPal pallets van A naar B, C of D. Een voorbeeld hiervan is de levering van grondstoffen van magazijn naar productiecellen. Dit wordt vaak aangestuurd door het WMS / ERP-systeem dat bestellingen afgeeft en materiaalstromen beheert.

   GoPal-palletstations worden aan beide uiteinden van
   de goederenstroom gebruikt, eventueel met een
   GoPal-palletsensor aan de ontvangende zijde om ervoor te zorgen dat het GoPal-palletstation klaar is om een nieuwe pallet te ontvangen.

  • Productie ondersteuning

   In een productie ondersteunende applicatie (of eenvoudige seriële levering) verplaatst de GoPal pallets van A naar B, B naar C, C naar D, etc.

   Een goed voorbeeld van deze applicatie is het verplaatsen van halffabricaten van de ene machine in de productielijn naar de volgende, om zodoende de wachttijd in de bufferopslag te minimaliseren.

   Robotize AMR-systemen voor veilige en eenvoudige
   oplossingen voor geautomatiseerd intern transport

   GoPal systeem: voor eenvoudige automatisering

   MCA werkt met een AMR voorzien van een GoPal-systeem. Dit is veel meer dan een robot alleen; het is een volledig goedgekeurd intergraal systeem voor veilige en eenvoudige automatisering van pallettransport in fabrieken en magazijnen. 

   Er zijn diverse AMR’s op de markt. Het grote voordeel aan het GoPal systeem van onze AMR is dat deze in een oogwenk beslissingen neemt. Als de robot bijvoorbeeld een obstakel op zijn pad detecteert (vorkheftruck, persoon), rijdt het er gewoon omheen. Als het pad volledig is geblokkeerd, vindt de AMR de kortste alternatieve route naar zijn bestemming. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor gebruik in diverse industrieën en een aanwinst voor uw bedrijf.

   Is een AMR rendabel?

   Dit is een zeer goede vraag! We schreven daar een artikel over, met alle voordelen en nadelen van een mobiele robot en hoe u kunt bepalen of de aanschaf van een mobiele robot rendabel is voor uw bedrijf. Lees het in dit technische artikel.

   Welke types AMR zijn er

   We kunnen eenvoudig onderscheid maken tussen de verschillende mobiele robots door:

   • De GoPal P35 is een platform robot (AMR)
   • De GoPal E22/E24/E24W/U24W zijn pallet mobiele robots (AMR’s)
   Welke agv robots zijn er (autonome mobiele robots)

   GoPal E22

   pallet amr’s

   GoPal E22 is ontworpen voor het transport van kleine tot middelgrote ladingen (max. 500 kg) op europallets of halve europallets.

   Welke agv robots zijn er (autonome mobiele robots)

   GoPal E24

   pallet amr’s

   De GoPal E24 lijkt qua uiterlijk op zijn broer (GoPal E22), maar heeft grotere spieren en is ontworpen voor het vervoeren van ladingen tot 1000 kg op europallets, halve europallets of vergelijkbare pallets/kooien.

   Deze mobiele robot komt als een van de beste uit de test

   GoPal E24W

   pallet amr’s

   GoPal E24W is ontworpen voor het transport van brede en zeer zware ladingen (max. 1200 kg) op industriële europallets, standaard europallets, halve europallets of vergelijkbare pallets/kooien.

   Welke mobiele robot is geschikt voor mijn magazijn en bedrijf

   GoPal U24W

   pallet amr’s

   GoPal U24W is ontworpen voor het transport van middelzware tot zware ladingen (max. 1200 kg) op UK/US-pallets.

   Autonome mobiele robot

   GoPal P35

   een platform AMR

   GoPal P35 is een platform AMR, die topmodules, apparatuur en accessoires met een gewicht tot 250 kg kan vervoeren.

   Wat kan MCA voor u hierin betekenen?

   Wij denken graag in oplossingen en zetten deze om naar voordelen voor u. Het mooiste is: we hebben daar ook de middelen voor. Wij installeren de AMR en het systeem in slechts enkele dagen, terwijl u uw productie draaiende houdt. Dat is een win-win situatie. 

    Hoe heeft u MCA gevonden?