AMR – Autonome Mobiele Robot

  • Robotics
  • AMR – Autonome Mobiele Robot

Advanced internal logistics made simple

In de Expeditie van onze vestiging in Varsseveld waar grote hoeveelheden elektromotoren, frequentieregelaars en servosystemen op voorraad worden gehouden, hebben we deze dagen een productie- en opslagomgeving gesimuleerd waar we met een Coöperatieve robot (Cobot) end of line dozen palletiseren en het Robotize Gopal AMR-systeem het intern transport hiervan verzorgt.

Een GoPal systeem bestaat uit een of meerdere AMR’s, transitpunten en de benodigde software. Hiermee is het feitelijk een plug and play oplossing, die zonder risico’s of stilstand eenvoudig en in slechts enkele dagen bij u geïmplementeerd kan worden. De grootste voordelen van het toepassen van AMR-systemen zijn:

  • optimalisatie van de interne logistiek
  • verhoging van de (productie- en) handlingcapaciteit
  • 24/7 inzetbaarheid
  • reduceren van menselijke fouten
  • verhoging en van de veiligheid in het magazijn en de productiehal

En dit alles met een korte terugverdientijd en hoge TCO. Doordat geautomatiseerde systemen veel voorspelbaarder zijn dan door mensen geïnitieerd transport is verder minder buffervoorraad nodig in productie wat leidt tot een besparing van zowel ruimte als kapitaal.

Voor MCA linear motion robotics is het AMR-systeem een perfecte aanvulling op het huidige aanbod van automatiseringsproducten en robotica-oplossingen. De verwachting is dat in de nabije toekomst veel van de logistieke processen in fabrieken verder geautomatiseerd gaan worden (International Federation of Robotics, 2019). Met deze uitbreiding van het product portfolio kan MCA hier voor u aan bijdragen.

Ook geïnteresseerd in een demonstratie of wenst u meer informatie te ontvangen? Stuur een mail naar onze sales engineers via info@mcabv.nl of bel hen via +31 (0)315 25 72 60