Over MCA

  • Over ons

Wil jij bij dit leuke technische bedrijf werken? Bekijk dan hier onze vacatures.

Welkom bij MCA. Wij zijn de meest gepassioneerde productspecialist op gebied van lineairtechniek, aandrijftechniek en besturingstechniek.
Daarnaast werken wij graag samen met u aan de meest uitdagende industriële automatiseringsvraagstukken en roboticaoplossingen.

Het begon in 1994 met de verkoop van lineaire geleidingen, elektromotoren en frequentieregelaars. Inmiddels bestaat ons team uit meer dan 50 medewerkers en hebben wij drie vestigingen in Nederland, van waaruit wij u regionaal kunnen bedienen. Ons concept is uniek voor de Nederlandse OEM- en Maakindustrie; wij combineren top specialisme in lineair, motion en robotics. Daarbij versterken wij onze kennis en kunde met de ervaring van Rubix, waar wij sinds 2016 onderdeel van zijn.

Voor u willen wij ons onderscheiden met deskundig advies van onze engineers, ondersteuning in 3D-ontwerp, een helpdesk, inbedrijfstelling op locatie en een eigen servicedienst. En wat te denken van ons Lineaircenter in Twello, met de grootste voorraad lineaire producten voor de Nederlandse machinebouw- en maakindustrie. Of ons Motioncenter in Varsseveld met duizenden aandrijfcomponenten op voorraad van waaruit we u snel en kundig kunnen ondersteunen.

Wij kijken er naar uit om samen met u te werken aan innovatieve oplossingen voor de toekomst!

Impressie video’s

Het team van MCA

Bart te Braak en Marco Vreeke over de fusie van Stamhuis en MCA
Paul Huppertz vervangt de oude frequentieregelaars voor nieuwe energiebesparende frequentieregelaars
V.l.n.r.: Jo Huppertz (MCA), Jos Eerens (MUMC+), Stefan Pluijmen (MUMC+) en Paul Huppertz (MCA)
Jelle, Nathan, Albert, Willem-Jan, Thomas Schwertner, David Schilli tijdens training over telescopische geleiders
Team MCA Twello
Sem van Bussel product engineer bij MCA
Remy Mobers werkzaam MCA Elsloo
Elsloo
Productspecialist
Branche Manager
Twello
Varsseveld

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op onze nieuwsbrief (max. 6x per jaar)? Een aantal redenen om dit te doen:

  • Altijd als eerste op de hoogte van technische ontwikkelingen. Alle informatie volgt namelijk pas later op de socials.
  • Als we nieuwe voorraad hebben of nieuwe producten, weet u dit bijna als eerste!
  • Handige tips over onderhoud en service van lineaire aandrijvingen, robots, etc.
  • Artikelen over hoe u kosten en tijd kunt besparen met aandrijvingen, smering van uw onderdelen, etc.

Historie

Motion Control Automation B.V.

Motion Control Automation B.V. is opgericht in 1994 door John van den Boorn en Eg Waaijman. Beide oprichters waren al lange tijd werkzaam op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek.

Toen het dealerschap van Yaskawa beschikbaar was werden de handen ineen geslagen en MCA opgericht.

Vanaf 2002 is MCA gevestigd in het Achterhoekse Varsseveld, een prima locatie gelegen in het oosten van ons land aan het begin van de A18.

In 2007 scheidden de wegen zich en ging Eg Waaijman alleen verder met MCA. In juni 2014 is MCA opgenomen in de Biesheuvel Groep en vanaf 2019 ging MCA met Stamhuis Lineairtechniek verder onder één naam: MCA linear motion robotics. 

MCA telt 50 gepassioneerde, enthousiaste medewerkers.

Stamhuis Lineairtechniek B.V.

Met ruim 25 jaar ervaring in lineaire geleidingen, aandrijvingen en modules is Stamhuis dé lineairspecialist voor machinebouw en maakindustrie Nederland. Het Lineaircenter in Twello beschikt over de grootste voorraad lineaire producten voor de industrie. Het team van Product Engineers ondersteunt actief bij berekening, selectie en 3D-ontwerp. Op 1 april 2023 werden de activiteiten van Stamhuis Lineairtechniek officieel samengevoegd met MCA linear motion robotics. 

Over Rubix

Lees hier alles over Rubix

Voor u brengen wij de slimste bedrijven op het gebied van industriële distributie en oplossingen bij elkaar. Samen hebben we de kennis, ervaring en het bereik om uw bedrijf vooruit te helpen. Daarbij maakt niet uit wat uw bedrijfsgrootte, locatie of uitdaging is.

Rubix is de grootste industriële distributeur op basis van marktaandeel en de enige met een pan-Europese aanwezigheid die alle topmerken voert. Onze schaalgrootte heeft onze koopkracht vergroot en ons geholpen om nieuwe Europese key accounts aan te trekken.

Wij hebben ons gevestigd als een multi-specialist die producten en diensten levert, ondersteund door een groeiende digitale business, een streven naar uitmuntende distributie en een goed geoliede fusie- en overnamemachine.

Wij verstoren het traditionele bedrijfsmodel van industriële distributie, en we zijn nog niet klaar.

Met een omzet van €2,4 miljard in 2020 zijn wij Europa’s grootste leverancier van industriële onderhouds-, reparatie- en revisieproducten en -diensten (MRO).

Rubix Benelux

Onze medewerkers bieden u vanuit meer dan 40 vestigingen en Technical Competence Centers in de Benelux advies voor de juiste producten en services met toegevoegde waarde. U kunt erop rekenen dat wij het product leveren dat u nodig heeft, wanneer u het nodig heeft. Plaatst u uw bestelling op werkdagen voor 17:00u, dan leveren wij de voorraadproducten binnen 24 uur vanuit ons distributiecentrum in Venlo bij u af.

Actief in alle industrieën

Automobiel
We werken samen met een breed scala aan automerken om ongeplande uitvaltijd te verminderen door proactief kritieke onderdelen van assemblagelijnen te beheren en te onderhouden.

Cement en granulaten
We hebben uitgebreide ervaring met het werken met enkele van de grootste namen in cement en granulatenindustrie. Met de noodzaak om productielijnen 24/7/365 draaiende te houden, is altijd het juiste onderdeel op het juiste moment van vitaal belang – en we zijn hier om te helpen.

Glas
We hebben ervaring met het bedienen van de glasindustrie en de unieke veeleisende omgeving waarin hun componenten werken.

Distributie & logistiek
Ons enorme netwerk maakt ons de ideale distributiepartner, inclusief groothandelsdistributie, subdistributie en verzending.

Stroom & nutsvoorzieningen
We werken samen met enkele van de grootste namen in de olie-, gas- en nutssectoren om minimale uitvaltijd te garanderen door middel van gepland onderhoud en ondersteuning.

Voedingsmiddelen
We begrijpen de unieke eisen van de productie van voeding en dranken, van hygiëne tot het bedienen van machines in natte en bevroren omgevingen.

Industriële techniek
Wij zijn experts in de levering en het onderhoud van huishoudelijke en industriële machines, evenals medische en precisiemachines en engineering.

Metalen
We hebben een breed scala aan ervaring in het bedienen van de metaalindustrie, van het verbeteren van de energie- en productie-efficiëntie tot het leveren van snelle vervanging van kritieke onderdelen.

Recycling
We zorgen ervoor dat recyclingfabrieken minimale uitvaltijd hebben door componenten te leveren en te onderhouden die bestand zijn tegen buitenomgevingen, schurende en vaak giftige materialen en trillingen.

Pulp, papier en verpakking
We werken samen met papierfabrikanten, uitgevers en verpakkingsleveranciers aan een scala aan diensten, van het leveren van voorraad tot het onderhouden en vervangen van productiecomponenten.

Geneesmiddelen en chemicaliën
We hebben ervaring met het bedienen van de unieke farmaceutische en chemische industrieën die te maken hebben met extreme omgevingen waar productie afhankelijk is van snelle 24/7/365 responsiviteit.

Transport
We werken samen met wereldwijde luchtvaart-, openbaanvervoer- en ruimtevaartbedrijven die grote voorraadvereisten, continue productiecycli en grote veiligheidsimplicaties hebben.

Neem direct contact op

    Hoe heeft u MCA gevonden?