Skip to main content

CO2 uitstootreductie met 800kW elektromotor

Roto dynamic reactor dringt CO2 uitstoot terug

Als het gaat om CO2 uitstootreductie is de petrochemische industrie één van de meest uitdagende gebieden. Deze industrie produceert alle kunststoffen, chemische producten, verpakkingen en andere producten waar de moderne wereld niet zonder kan. Dit is een van de grootste en meest vervuilende processen op aarde.

Dit proces moet veranderen om de klimaatdoelen te halen die de wereld zichzelf heeft gesteld. De RDR (Roto Dynamic Reactor) is het antwoord dat regeringen, milieuregelgevers, de petrochemische industrie en de planeet nu nodig hebben. Voor onze toekomst.

CO2 uitstootreductie

Elektrificatie op basis van hernieuwbare energie is de enige technologie ter wereld die de eliminatie van 100% van de CO2-uitstoot in het stoomkraakproces mogelijk maakt. Dit proces immers is de eerste en meest vervuilende stap in de productie van plastic.

De foto is een mooie visualisatie van het oude en van het nieuwe proces.

Het Finse Coolbrook gaat nog dit jaar een proefopstelling bouwen op de Chemelot Campus in Geleen. Vanuit onze MCA-vestiging in Elsloo hebben wij de elektromotor van maar liefst 800 kW en bijhorende frequentieregelaar geleverd. De eerste inbedrijfname voor de ‘air-test’ zullen MCA technici in Finland verrichten waarna de installatie naar Geleen komt voor hydrocarbon testen.