Skip to main content

Vernieuwde NSK smeerunit voor onderhoudsvrije lineaire geleiding

Zoals wij al vaker geschreven hebben, is effectieve smering en de juiste smeerinterval van groot belang voor de juiste werking van uw geleidingen. Smering is daarbij direct van invloed op de levensduur, maar onderhoud is niet altijd even eenvoudig uit te voeren of het gaat ten koste van de productiviteit.

NSK was in 1996 de eerste die de zogenaamde K1 smeerunit voor profielrail geleidingen op de markt bracht.¬†Deze smeerunit wordt op de loopwagen gemonteerd en geeft bij elke beweging de juiste hoeveelheid olie af, waardoor een onderhoudsvrije situatie ontstaat.¬†Een NSK K1 smeerunit cre√ęert een schone smeeroplossing, daar waar andere vergelijkbare oplossingen vaak zorgen voor smeervervuiling, spetters etc.¬†Een technische oplossing die overigens later ook voor de kogelomloopspindels is ontwikkeld.¬†De afgelopen decennia is de K1 bij de meeste klanten dan ook de nieuwe betrouwbare standaard geworden, waarbij veel geld en tijd bespaard is.

Nu heeft NSK de originele K1 smeerunit echter verder weten te verbeteren naar de maatstaven van vandaag de dag. Smart Industrie en automatisering dwingen machinebouwers en productiebedrijven onderhoudsvrije concepten te ontwikkelen. Uptime, productiviteit en kostenreductie zijn de termen die hier steeds meer van belang zijn. Met de vernieuwde K1-L smeerunit van NSK springen we hier op in!

De voordelen op een rij:

 • Ca. 50% reductie smeerinterval ‚Äď Verbeterde smeerprestatie
  NSK K1-L smeerunit is gemaakt van een nieuw ontwikkelde hars soort, die bijna 2x zo lang zijn olie af kan geven.

  Deze olie wordt  op gelijkmatige wijze afgegeven voor perfecte werking.
 • Geoptimaliseerd design reduceert frictie
  De vorm van de K1-L unit is dusdanig aangepast dat de frictie, veroorzaakt door het contact met de rail, met ca. 20% verminderd is.

  De unit houdt hierdoor langer stand, maar levert ook een energie besparing op bij het aandrijven.
 • Behuizing voor bescherming en verbeterde afweer
  De K1-L smeerunit houdt beter zijn originele vorm vast en stofdeeltjes zullen beter afgeweerd worden.

De vernieuwde uitvoering is verkrijgbaar voor de standaard lineaire geleiding uit de NH en NS serie in bouwgrootte 15-25. Bij MCA Lineair Motion Robotics in Twello wordt de voorraad geleidingen en toebehoren verder uitgebouwd. In de loop van het jaar zal de oude serie vervangen worden door de nieuwe K1-L unit.