Skip to main content

NIEUW programmeer simulatoren voor GA500-GA700 frequentieregelaars

De GA700 en GA500 Simulator!

Onlangs zijn de nieuwe YASKAWA frequentieregelaar series GA 500 en GA700 geintroduceerd. Deze frequentieregelaars hebben naast de standaard aanwezige operator de mogelijkheid om via Drive Wizard Industrial geprogrammeerd te worden. Hoe handig zou het zijn om in de engineering fase zonder dat je al een regelaar aan hebt gesloten alvast de functionaliteit van de van de regelaar te kunnen testen en simuleren, zodat je bij de opbouw en inbedrijfname niet tegen onverwachte zaken aanloopt? Tevens voorkomt het dat er kostbare tijd verloren gaat!

De volgende stap, is onze Drive Programming Simulator!

Yaskawa heeft een softwaretool ontwikkeld, waarmee offline de GA500 of GA700 regelaar ingesteld kan worden door middel van een virtueel operatordisplay die ervoor zorgt dat u vertrouwd raakt met de bediening van de display navigatie. Deze software simuleert realistische situaties voor het programmeren en opereren van de GA500 en GA700. Alle belangrijke functies van de frequentieregelaars kunnen worden gesimuleerd met deze PC tool inclusief de I/O, trending en diagnose.

Je beschikt met deze tool dus over de mogelijkheid om een applicatie te testen op functionaliteit zonder dat er daadwerkelijk een regelaar aangesloten moet worden. Deze software tool heeft een geïntegreerde automatische update functie die er voor zorgt dat de software ten allen tijde actueel blijft. Het enige wat daarvoor nodig is, is een verbinding met het internet. Zodra de tool actief is en u bent via internet online controleert de software of er updates zijn en kunnen deze desgewenst gedownload worden.

Tot slot is het mogelijk om aan het eind van de virtuele test een parameterfile aan te maken welke je kunt gebruiken om deze in de uiteindelijke frequentieregelaar te laden, waardoor de inbedrijfname tijd tot een minimum beperkt kan worden.

Ondersteunt:

GA700 + GA500

Download link: Programming Simulator – GA500/GA700