Skip to main content

Gestroomlijnd wasproces voor LCS cleaning solutions dankzij geavanceerde robotica van MCA

Gestroomlijnd wasproces voor LCS cleaning solutions dankzij geavanceerde robotica van MCA

Foto’s: LCS cleaning solutions

Sinds 2016 reinigt LCS bloemfusten met behulp van op maat gemaakte waslijnen, voor Royal FloraHolland. Na enige tijd groeide de behoefte om het in- en uitladen van fusten in waslijnen, wat vrij arbeidsintensief werk was, te automatiseren. Maar waarmee en welke opties zijn er dan? LCS vond het antwoord bij MCA.

Vier jaar geleden kwam MCA in contact met LCS cleaning solutions en er was meteen een wederzijdse klik. Samen met LCS onderzochten o.a. Jo Huppertz en Tim Franssen van MCA wat de beste technieken waren voor de automatisering van deze waslijnen. 

Het resultaat mag er zijn: Met maar liefst 6 robots is het nu mogelijk om met minder mankracht dezelfde of zelfs betere resultaten te behalen in de reiniging van fusten binnen Royal FloraHolland. LCS:


“MCA heeft een knap staaltje robotica geleverd om LCS te voorzien in deze behoefte.
De automatisering van de waslijnen bij Royal FloraHolland maakt het mogelijk
om het wasproces sneller, veiliger en met dezelfde resultaten te voltooien”


Robots op maat gemaakt

Kenmerkend voor dit project is dat de robots volledig op maat gemaakt zijn, volgens de nieuwste technieken. Ze zijn voorzien van gereedschappen en sensoren die stapels fusten vastpakken, ‘bekijken’, beoordelen en een actie daaraan koppelen.

De geïnstalleerde robots nemen fusten aan en laden deze in op drie waslijnen. Aan het einde van de waslijn halen drie robots de fusten eruit en zetten deze weer netjes in de kar. Deze automatisering maakt het mogelijk om het wasproces sneller, veiliger en met dezelfde resultaten te voltooien. 


“Met LCS hebben we een goede en fijne samenwerking.
We kijken hoe we problemen samen op kunnen lossen en komen tot een goed eindresultaat.
De waardering die we krijgen van LCS is erg bijzonder”

Jo Huppertz, MCA

Al vier jaar een vertrouwde samenwerking

De robots draaien inmiddels al enige tijd succesvol mee. Toch blijft MCA een rol houden in periodiek onderhoud, inspecties en optimalisaties. Wij zijn erg blij met hun uitstekende service. Ruud, Manager Operations bij LCS: “Wij zijn blij met MCA; ze denken niet in hokjes, maar juist out of the box. Wij hadden behoefte aan een specifieke service en zij hebben heel doortastend gereageerd. Ze kwamen met een nieuwe aanpak. Die aanpak past bij ons.”

Wat vindt MCA van onze samenwerking?

Jo Huppertz: “Met LCS hebben we een goede en fijne samenwerking. Wat ik zelf prettig vind is dat er uiteraard een klant leverancier relatie is, maar ook een relatie die op de persoon gaat. Het begrip van LCS naar ons toe is fijn. We gaan kijken hoe we problemen samen op kunnen lossen en komen tot een goed eindresultaat. We kunnen overal over praten. De waardering die we krijgen van LCS is erg bijzonder.”

Producten

LCS

Het artikel staat ook op de website van LCS.

Automatisering de oplossing voor uw bedrijf?

Ondervind het zelf en maak vrijblijvend een afspraak met ons via +31 (0) 315 25 72 60 of vul onderstaand formulier in.

    Hoe heeft u MCA gevonden?