Skip to main content

Corrosiebestendige geleidingen en spindels

Het overgrote deel van onze profielrailgeleidingen en kogelomloopspindels is vervaardigd van gehard staal. Voor corrosiebestendige toepassingen zijn er eveneens RVS-varianten verkrijgbaar. Deze zien er zeer gelikt uit en zijn geschikt voor vrijwel elke vochtige omgeving. Echter kennen RVS-geleidingen en -spindels ook het nadeel dat ze ca. 30% minder zwaar belastbaar zijn en de prijs aanzienlijk hoger kan liggen.

Onze Raydent gecoate stalen geleidingen en spindels bieden voor vele vochtige toepassingen het beste van twee werelden. Ze hebben een hoge mate van corrosiebestendigheid en zijn slechts fractioneel duurder dan de standaard stalen uitvoering. Daarnaast zorgt de coating voor een gladder oppervlak en dus nog mooiere loopeigenschappen. De zwart matte coating geeft het product ook nog eens een heel mooie uitstraling. Een aantal van onze klanten kiest vanwege deze hoogwaardige uitstraling onze raydent gecoate lineaire producten voor al hun toepassingen, ongeacht of er sprake is van kans op corrosie.

De profielrailgeleidingen raydent gecoat zijn uit voorraad leverbaar in de bouwgroottes 15, 20, 25, 30, 35, 45, 55 en 65. Binnen enkele werkdagen op maat gemaakt aan u geleverd. Wij vertellen er graag meer over. Contacteer ons via linear@mcabv.nl of 0571-272010

Over Raydent Coating

Raydent Coatingen bevatten o.a. ultra fijne deeltjes chroom-keramische deeltjes van ca. 1µm. Deze “Fluorpolymeer” wordt door middel van elektrolyse aangebracht. Dit gebeurt op een temperatuur van ca. 0° Celsius. Hierdoor wordt er geen warmte in het materiaal gebracht. De totale laagdikte is ca. 2 µm, waarvan er ca. 1 micron in het oppervlakte zelf zit. Door de dunne laagdikte en het gladde oppervlakte geeft dit een zeer goede loopeigenschap.

Fluorcarbon Raydent

De meeste geleidingen en spindels zijn voorzien van Fluorocarbon Raydent. Dit is een materiaal dat in de meerdere lagen wordt opgebracht. Als eerste wordt een Raydent coating aangebracht, waarna de Fluorocarbon volgt. De totale laagdikte ligt dan tussen de 3 en 7 µm. Door de dunne laagdikte en het gladde oppervlakte geeft dit een zeer goede loopeigenschap, vaak beter dan de standaard stalen uitvoering.

Wel is het van belang te realiseren dat soms onderin de bevestigingsgaten de dekking van de coating niet optimaal is. Hierdoor is de Raydent coating in de gaten niet 100% corrosiebestendig. Dit kan opgelost worden door de rail andersom te monteren of te kiezen voor een bottom mounted uitvoering.

Fluorocarbon Raydent is zeer geschikt voor toepassingen als licht vochtige omgevingen, cleanroom klasse 100, voedingsmiddelen en farmacie.

Lees ook eens: