Skip to main content

Bespaar tijd door aandrijvingen te combineren met monocarrier

Bespaar tijd door aandrijvingen te combineren met monocarrier NSK

Tijd besparen op ontwerp en montage en toch hoge nauwkeurigheid behalen? Zo eenvoudig is het als u de NSK monocarriers toepast met aandrijvingen van Yaskawa.

NSK biedt een compleet lineairsysteem waarbij de lineairgeleiding, spindel en spindellagering op elkaar zijn afgestemd en uitgelijnd. Dit systeem biedt vele voordelen en is daarnaast ook uitermate geschikt om te combineren met een servomotor.

Servomotoren aan monocarriers monteren

De Yaskawa servomotoren zijn direct aan de MCM-, MCH- of TCH-serie monocarriers van NSK te monteren. Met een herhaalnauwkeurigheid van ±10µm (voor de H-klasse) en ±3µm (voor de P-klasse) in combinatie met een hoge stijfheid, is de monocarrier inzetbaar voor veel nauwkeurige bewegingen.

Door de high end servo aandrijvingen met de monocarrier te combineren, heeft u een hoog dynamische, spelingsarme aandrijfoplossing. Deze aandrijvingen zijn heel gemakkelijk aan te bouwen aan de monocarrier vanwege de standaard motoradapters. Monocarriers en aandrijvingen combineren doet geen afbreuk aan de positioneer- en herhaalnauwkeurigheid, vanwege de hoge resolutie van de encoder terugkoppeling.

Servoversterkers

Daarnaast beschikken we met de Yaskawa servoversterkers over bijna alle communicatieprotocollen, zoals PROFINET en EtherCAT. Beiden zijn in de versterker geïntegreerd maar er zijn ook andere opties mogelijk. Ook kunnen we voor gesynchroniseerde bewegingen van meerdere assen een Yaskawa motioncontroller selecteren.

De juiste oplossing bij uw technische vraag

Met onze oplossingen kunnen we u een volledig systeem aanbieden, dat we zowel mechanisch als op elektrisch vlak kunnen ondersteunen. Wilt u meer informatie of een oplossing voor uw technische stuk? Neem dan contact op met onze gespecialiseerde engineers:

NSK monocarriers

Lees hier meer over de lineairmodules van NSK.