Skip to main content

Weet u dat wij deze (lineaire) producten ook verkopen?

Door: Willem Jan Bruggeman

De meesten van u kennen MCA al jaren als de specialist op het gebied van lineairtechniek. Dit zijn wij natuurlijk ook, gecombineerd met onze technische kennis, ondersteuning en producten in aandrijf- en besturingstechniek.

Uit recent onderzoek (MCA, april 2023) blijkt dat nog niet iedereen bekend is met welke producten wij aanbieden en hoe onze technische kennis u kan helpen.

Een voorbeeld? U kunt bij ons terecht voor een geleiding, maar heeft u ook weleens gedacht aan de lineaire aandrijving?

Test het zelf:

Benieuwd naar hoeveel producten u van ons kent uit de disciplines ‘linear, motion en robotics’? 

Dit kan een spindel, tandheugel, tandriem of lineairmotor zijn. In dit artikel geven we niet alleen een kijkje in ons assortiment, maar ook inzicht in waar onze engineers rekening mee houden om tot een productoplossing te komen.

Onze engineers denken bijvoorbeeld aan:

  • Wat wordt er van de geleiding en aandrijving gevraagd?
  • Levensduur
  • Losse componenten of kant-en-klare module?
  • Vergeet de motor en besturing niet

Wat wordt er van de geleiding en aandrijving gevraagd?

Dit is één van de belangrijkste vragen in de lineairtechniek. De keuze voor de juiste geleiding en aandrijving is namelijk van verschillende factoren afhankelijk. Denk hierbij aan:

  • Nauwkeurigheid
  • Gewenste loopeigenschappen
  • Omgeving
  • Te verplaatsen massa
  • Optredende momenten
  • Inschakelduur

Net zo belangrijk is natuurlijk het budget dat u ter beschikking heeft. Is het een simpele handverstelling of een zeer dynamische beweging? Wij adviseren u graag welke producten het beste zijn voor uw toepassing. Onze engineers bieden de meest gunstige oplossing, waarbij de technische specificaties altijd voorop staan.

Levensduur

Nog zo’n belangrijk punt op onze agenda. Wat is uw eis als we kijken naar de levensduur?

Wij gaan voor veiligheid, maar als u een levensduur van 5 jaar vraagt in plaats van 10 jaar, kijken we ook graag samen met u naar een beter passende oplossing.

We voorzien u met onze levensduurberekening van deze informatie.

Componenten of kant-en-klaar?

Kiest u voor losse componenten waarmee u zelf een geleidingssysteem construeert of juist voor een kant-en-klare module die zijn werking al bewezen heeft? Dit is vaak afhankelijk van het aantal machines dat u moet produceren.

Bij kleinere series en speciaalmachines loont het zeker om voor een module te kiezen. Zo heeft u minder tijd nodig om zelf de juiste oplossing te engineeren en uiteindelijk te monteren en kunt u uw kostbare tijd aan iets anders besteden.

Vergeet vooral de motor en besturing niet

Keuze gemaakt qua lineaire geleiding en aandrijving? Vergeet vooral ook de motor en besturing niet, waarmee wij u vanuit ons motion assortiment kunnen ontzorgen. Dit biedt veel voordelen: inkopen bij één bedrijf, met bekende contactpersonen en korte lijntjes én een succesvol eindresultaat! Altijd samen met u, onze slogan is namelijk niet voor niets ‘creating solutions together’!

Bekend met deze producten?

Profielrailgeleiding

Kogelbus / as

Looprollengeleiding

Glijlagergeleidingen

Spindels

Tandheugels

Tandriemen

Lineairmotor systemen

Lineairmotoren