Skip to main content

Als veranderen van functie de juiste keuze blijkt te zijn

Dat is het verhaal van Dennis Brendel, die in 2017 de deur van MCA binnenstapte. Na twaalf jaren als monteur bij verschillende machinebouwers gewerkt te hebben, wilde hij iets anders.

“Een spannende tijd want ik vond het een lastige keuze om te maken. Want ‘wat wilde ik dan wel graag doen voor werk, dat binnen mijn kennisgebied ligt en welk bedrijf past dan bij mij?’.

Dit zijn vragen die dan door je hoofd gaan”, vertelt Dennis.

Dennis Brendel koos voor een nieuwe functie en kwam bij MCA te werken, als product engineer. Hij veranderde van baan en dat was een goede keuze stelt hij

Techniek is waar mijn hart ligt

Over één ding was hij wel stellig: Werken in de techniek, dat is waar zijn hart ligt. “Google raadplegen gaf de eerste antwoorden en ik zag diverse bedrijven met interessante vacatures”. Maar een nieuwe functie bevat veel meer dan alleen een ‘leuke baan’; je moet er jezelf zien werken. “Dat kan ik niet beoordelen vanaf een scherm, gewoon solliciteren dus”.

Op die bewuste dag in 2017 kwam hij aan tafel bij Willem Jan, onze goedlachse branchemanager uit Twello.

Na 10 minuten wist hij het al: Hier kan ik wel werken. “Allereerst had ik het gevoel dat Product Engineer helemaal aansloot op mijn eerder opgedane kennis en mijn interesses.” 


Een nieuwe functie bevat veel meer
dan alleen een ‘leuke baan’; je moet er jezelf
zien werken. Dat kan alleen door gewoon
op gesprek te gaan!


“Ik ben namelijk ook thuis veel bezig met techniek. Is het niet met het sleutelen aan motoren dan ben ik wel aan het klussen in en om het huis of creatief bezig zijn met fotografie en video bewerkingen.

Ik wil graag weten hoe dingen werken. Daarnaast leek het al direct een fijn team om mee samen te werken”.

Tijd voor een nieuwe werkgever? 😉

Het is de perfecte tijd om een nieuwe baan te zoeken. Die vind je bij MCA linear motion robotics, waar je je dagen met techniek kunt vullen en jouw eigen ontwikkeling ook meetelt.

We hebben verschillende technische vacatures, daar zit er vast ook eentje voor jou bij! 👇

Was het ook de juiste keuze?

“De stap om bij MCA te gaan werken was de beste keuze die ik heb kunnen maken. Ik werk inderdaad met hele leuke, gezellige collega’s en naast mijn dagelijkse portie lineair techniek, bracht mijn nieuwsgierigheid voor techniek mij ook naar de ‘e-commerce’. Ik mocht de website voor MCA maken, bijhouden en nu is het een kwestie van door ontwikkelen daarmee. Het was een spannende stap om te zetten naar een nieuw bedrijf, maar ik ben erg blij dat ik het heb gedaan”.

Vacatures, werken in Gelderland en Overijssel, baan in de Achterhoek, leuke baan, flexibele werkgever, vrije tijd, job, vacature, werken in de techniek, technische baan, lineairtechniek, werken met frequentieregelaars en robots