Projecten

MCA levert robots ‘turn-key’

Geplaatst: 03-05-2018

Als verlengstuk van de aandrijf- en motion technieken levert en integreert MCA B.V. binnen haar automatiseringsprojecten ook robots. MCA B.V. integreert de Yaskawa robots zowel bij eindgebruikers als bij gerenommeerde integrators van logistieke systemen.

Lees verder »

Productwisselaar met ELZI

Geplaatst: 13-11-2017

Voor een klant in de verspanende industrie kregen we de vraag om een geleiding te leveren voor het inleggen en uitnemen van producten in een CNC draaibank. De oplossing hiervoor hebben wij samen met ons zusterbedrijf Stamhuis Lineairtechniek uitgewerkt in de vorm van een Bahr ELZI X-Y geleiding volgens het H-bot principe.

Lees verder »

MCA moderniseert laklijn Svedex

Geplaatst: 19-09-2016

MCA voorziet lakstraat Svedex van moderne, receptgestuurde besturing. Medio maart heeft MCA de opdracht verworven om bij Svedex binnendeuren in Varsseveld de Lakstraat te voorzien van een nieuwe besturing.

Lees verder »

Mondi kiest voor Huppertz en MCA

Geplaatst: 19-09-2016

Bij Mondi in Heerlen was er sterke behoefte aan vervangen van de aandrijving van de opwikkelaar achter een drukmachine. De bestaande aandrijving was een DC aandrijving, bestaande uit een DC motor, een tandwielkast, een DC regelaar en een stukje elektronica van waaruit de berekening van de wikkelparameters plaats vond. De aandrijving was erg onderhouds- en storingsgevoelig.

Lees verder »

Ombouw rechtmaker Vlisco

Geplaatst: 16-09-2016

MCA heeft in 2012 in opdracht van Vlisco de besturing omgebouwd van een bestaande rechtmaker unit. De functie van de rechtmaker is om door middel van een aantal walsen boog-, diagonaal- en W-vervormingen uit het doek te halen. In het doek bevindt zich hiervoor een rij meetpunten op een vaste afstand van elkaar.

Lees verder »

Significante energiebesparing in broederij

Geplaatst: 12-09-2016

MCA heeft een significante energiebesparing gerealiseerd voor een broederij met een jaarlijkse productie van 80 miljoen eieren/kuikens.

Lees verder »

HVAC besturing Gerechtsgebouw Zwolle

Geplaatst: 12-09-2016

MCA heeft in 2012 in opdracht van Wolter & Dros Amersfoort frequentieregelaars en toebehoren geadviseerd en geleverd ten behoeve van het Gerechtsgebouw te Zwolle.

Lees verder »

Ontwerp mixed case row palletising RSW

Geplaatst: 12-09-2016

MCA heeft in 2012 / 2013 in opdracht van RSW het software-ontwerp van de MCS grijper ontwikkeld en onderdelen geleverd. Deze grijper palletiseert producten gelijktijdig in verschillende verpakkingsvormen, afmetingen en gewicht.

Lees verder »