Aandrijven en geleiden op het hoogste niveau

Geplaatst: 13-07-2021

MCA linear motion robotics is in haar ruim 25-jarige bestaan uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor machinebouwers en engineeringsbureaus. Met gerenommeerde merken in ons uitgebreide portfolio is er bijna altijd een passende oplossing voorhanden. In 2019 is het portfolio voorzien van een kwaliteitsinjectie door een samenwerking aan te gaan met NSK linear in de vorm van het exclusieve dealerschapvoor Benelux. NSK acteert met hoogwaardige profielrailgeleidingen en een enorm breed programma op het gebied van kogelomloopspindels in een markt waar alleen het beste goed genoeg is. Dit sluit perfect aan bij de kwalitatief hoogwaardige WMH Herion tandheugels en tandwielen die al sinds jaar en dag door ons worden ingezet in de meest uiteenlopende toepassingen.

Alle aanvragen die wij van u als klant ontvangen worden door onze engineers worden individueel beoordeeld, doorgerekend en aangeboden, waar nodig onderbouwd met levensduurberekeningen volgens DIN-norm. Zo worden de WMH Herion tandheugels en tandwielen berekend volgens DIN-3990/ISO-TS 6336-22. NSK geleidingen en kogelomloopspindels worden volgens de standaard JIS B 1192/ISO3408 berekend.

De juiste geleiding en aandrijving adviseren zit onze MCA Product Engineers in het bloed.

De tandheugels en rondsels zijn standaard in de onderstaande kwaliteiten verkrijgbaar, volgens DIN3961:

  • Tandheugels: 5h23, 6h23/24, 8h27, 9h27 en 10h27
  • Rondsels: 6e25, 7e25, 8e25 en 9e25

WMH Herion is ook bij uitstek de fabrikant die ingericht is op het produceren van specials. Het geavanceerde machinepark gecombineerd met een enorme kennis biedt mogelijkheden die buiten de standaarden in de markt vallen. Dit is een must in een markt die steeds veeleisender en diverser is geworden.

Ook de kogelomloopspindels en profielrailgeleidingen worden door NSK geproduceerd in diverse kwaliteitsklasses, bestemd voor specifieke toepassingen:

Nauwkeurigheidsklasse

Ultra precision

Super precision

High precision

Precision

Normal

Kogelomloopspindels

P3

P4

P5, PH

P6

PN, PC

Geleidingen standaard

P3

P4

P5, PH

P6

PN, PC

Geleidingen met K1

K3

K4

K5, KH

K6

KN, KC

Geleidingen voor food and medical

F3

F4

F5, FH

F6

FN, FC

Op het gebied van lineaire geleidingen en aandrijvingen bent u bij MCA dus verzekerd van de juiste mechanische oplossing voor uw specifieke toepassing. Maar hier houdt het niet op! In nauwe samenwerking met onze elektro-engineers kijken wij ook graag naar de juiste aandrijving voor uw hoogwaardige en nauwkeurige lineaire verplaatsing. Immers een kogelomloopspindel of tandheugelaandrijving vraagt om een passende (servo-)aandrijving en besturing.

Als jarenlange Yaskawa channel partner biedt MCA de machinebouwindustrie ook hier louter kwalitatief hoogwaardige en innovatieve oplossingen. Ondanks een markt die behoorlijk onder druk staat qua beschikbaarheid heeft MCA een enorme voorraad in Varsseveld waaruit geput kan worden.

Kortom: creating solutions together. Binnen ons MCA team én met u als gewaardeerde klant.

« Nieuws overzicht