Skip to main content

Kogelomloopspindels met Fluor Carbon Raydent coating

Onze gecoate profielrailgeleidingen kent u vast wel. Maar wist u ook al dat het mogelijk is om een gerolde spindels (T7) met SDK / SDH moeren te voorzien van een ‘Fluor Carbon Raydent coating’?

En waarom kan deze coating van toegevoegde waarde zijn?

Spindel voorzien van fluoro carbon raydent coating zorgt voor corrosie bestendigheid

Fluor Carbon Raydent coating

We zien steeds vaker dat gecoate geleidingen ingezet worden in diverse toepassingen. Bij MCA zijn deze geleidingen voorzien van een Fluor Carbon Raydent Coating.

Dit is een coating die in meerdere dunne lagen op de geleiding wordt aangebracht. De totale dikte van de laag ligt hierna tussen de 3 en 7 µm.

Ditzelfde principe wordt toegepast bij gecoate spindels. De spindel wordt na het bewerken van de astappen voorzien van de coating, net als de moer. Door de geringe laagdikte heeft dit nauwelijks invloed op de passingsmaten van de astappen.

Deze coating beschermt niet alleen tegen corrosie, maar verbetert ook de algemene loopeigenschappen van de moer op de spindel en de loopwagen op de rail. De loopbanen worden namelijk ‘gevuld’ en zijn gladder, waardoor de kogels mooier over de kogelbanen lopen.

Kogelomloopspindel van SBC

Toepassingen fluorocarbon raydent

Fluorocarbon Raydent is zeer geschikt voor toepassingen zoals:

  • Licht vochtige omgevingen
  • Cleanroom klasse 100
  • Voedingsmiddelen
  • Farmacie

In onze nieuwsbrief vindt u veel andere technische artikelen. Mis niks meer!

Ook iets voor u?

Interesse? Bel één van onze engineers om te bekijken of dit de juiste oplossing is voor uw toepassing: +31 (0)571 27 20 10.

Liever mailen? Dat kan natuurlijk ook, via onderstaand formulier.

Neem contact op

    Hoe heeft u MCA gevonden?

    #linear #oplossingen #geleidingen #profielrailgeleiding #lineairtechniek #specialist #nederland #techniek #spindels #fluorocarbonraydent #fluoro #carbon #raydent #coating