Skip to main content

Bent u al bekend met de voordelen van Robotize AGV-oplossingen?

AGV/AMR

MCA linear motion robotics is sinds kort system integrator van Robotize(Dk) GoPal AMR systemen. Het GoPal AMR systeem is een volledig geïntegreerd en goedgekeurd robot systeem voor veilige automatisering van pallettransport in fabrieken en magazijnen. Deze systemen bestaan uit verschillende modellen robots met laadvermogens van 400 tot 1200kg en zijn geschikt voor het transporteren van euro en/of block pallets.

AMR staat voor Autonome Mobiele Robot wat een doorontwikkeling is van AGV systemen. Het verschil zit hem met name in de intelligentie van de robot. Daar waar een AGV slechts een vooraf gedefinieerd pad kan rijden en bij obstakels op zijn route wacht tot deze verwijderd zijn, daar bepaalt een AMR zelfstandig de beste route naar zijn doel en zal hij bij obstakels op zijn route proberen hier omheen te rijden.

Een GoPal systeem bestaat uit AMR’s, transitpunten en alle benodigde software wat het maakt tot een plug and play oplossing waarmee project risico’s geminimaliseerd worden. De grootste voordelen van het toepassen van AMR systemen zijn een verbetering van de logistiek, het verminderen van menselijke fouten en het verhogen van de veiligheid en dat met korte terugverdientijden. Doordat geautomatiseerde systemen veel voorspelbaarder zijn dan door mensen geïnitieerd transport is minder buffer voorraad nodig in productie wat leidt tot een besparing van zowel ruimte als kapitaal.

Voor MCA linear motion robotics is het AMR systeem een perfecte aanvulling op het huidige aanbod van automatiseringsproducten en robotica. De verwachting is dat in de nabije toekomst veel van de logistieke processen in fabrieken verder geautomatiseerd gaan worden(International Federation of Robotics, 2019), met deze uitbreiding van het product portfolio kan MCA linear motion robotics hier op inspringen.

Robotize AGV-oplossingen

Referenties:

International Federation of Robotics, I. (2019). Executive Summary World Robotics 2019 Service Robots, 11–18.

https://robotize.com