Skip to main content

Wat is retrofit?

Retrofit (of retrofitten, retrofitting) is het aanpassen van o.a. machines en werktuigen, waarbij we nieuwe technologie toevoegen aan verouderde systemen.

Het voordeel hieraan is dat uw machine weer voldoet aan de moderne (duurzaamheid) eisen en weer lange tijd mee kan zonder dat u hoge kosten maakt. Dit is vaak efficiënter dan een nieuwe machine aanschaffen.

In onze nieuwsbrief vindt u allemaal leerzame technische artikelen.
Deze wilt u vast niet missen!

Wat gebeurt er bij retrofit van uw machine

Een aantal voorbeelden van retrofit: het installeren van nieuwe onderdelen, het upgraden van bestaande systemen, toevoegen van nieuwe functies of het verbeteren van de machine.

Is retrofit verleden tijd?

Sekisui Jushi had drie wikkelmachines waarvan we de servo drives en motoren hebben vervangen.Zeker niet! De techniek blijft door ontwikkelen en technische normen worden constant aangescherpt. We willen allemaal graag dat onze machines ook in de beste staat zijn, zonder deze te vervangen.

Bespaar je echt kosten met retrofit?

Retrofitting ligt in de lijn van energiezuinigheid en het voldoen aan strengere milieunormen. Door te vernieuwen bespaart u niet alleen kosten maar het heeft ook impact op uw ecologische voetafdruk. Dit past dus helemaal in de duurzaamheidstrend die gaande is.

Dus kort gezegd: 

 • Bespaart kosten (u verbetert immers uw machine, i.p.v. vervangen)
 • Energiezuinigheid
 • Heeft ook impact op uw ecologische voetafdruk
 • Door retrofit kunt u weer jaren vooruit

Klant ervaring met retrofit

Niet geheel onbelangrijk: wat vinden klanten van retrofit? We mochten dit al voor verschillende relaties doen, waaronder Sekisui Jushi. Lees welke retrofitoplossing we uitvoerden bij hen 👉🏽

Is er een besparing mogelijk voor u?

Laten we dit samen bekijken en vraag het aan onze engineers via +31 (0)315 25 72 60. Liever mailen? Dat kan ook, via onderstaand formulier.

Neem contact op

  Hoe heeft u MCA gevonden?

  Retrofitting bij Sekisui Jushi: helemaal van de toekomst, duurzame oplossing en ecologische voetprint

  Retrofit bij Sekisui Jushi

  De afgelopen tijd verduurzaamden wij hun wikkelmachines voor strapex banden en voerden we (preventief) onderhoud uit.

  Wat vonden zij hiervan en levert dit daadwerkelijk een besparing op?