• Nieuws
  • CO2-uitstootreductie met 800kW elektromotor

CO2-uitstootreductie met 800kW elektromotor

Geplaatst op: 13-07-2021

Als het gaat om het terugdringen van de CO2-uitstoot is een van de meest uitdagende gebieden de petrochemische industrie, die alle kunststoffen, chemische producten, verpakkingen en andere producten produceert waar de moderne wereld niet zonder kan. Dit is een van de grootste en meest vervuilende processen op aarde.

Dit proces moet veranderen om de klimaatdoelen te halen die de wereld zichzelf heeft gesteld. De RDR (Roto Dynamic Reactor) is het antwoord dat regeringen, milieuregelgevers, de petrochemische industrie en de planeet nu nodig hebben – en voor onze toekomst.

Door gebruik te maken van elektrificatie op basis van hernieuwbare energie, is het de enige technologie ter wereld die de eliminatie van 100% van de CO2-uitstoot in het stoomkraakproces mogelijk maakt. Dit proces immers is de eerste en meest vervuilende stap in de productie van plastic.

De foto is een mooie visualisatie van het oude en van het nieuwe proces.

Het Finse Coolbrook (www.coolbrook.com) gaat nog dit jaar een proefopstelling bouwen op de Chemelot Campus in Geleen. Vanuit onze MCA-vestiging in Elsloo hebben wij de elektromotor van maar liefst 800 kW en bijhorende frequentieregelaar geleverd. De eerste inbedrijfname voor de ‘air-test’ zullen MCA technici in Finland verrichten waarna de installatie naar Geleen komt voor hydrocarbon testen.