Skip to main content

Energy Saving dag MCA Varsseveld groot succes

Op 9 november vond de Energy saving dag bij MCA in Varsseveld plaats: een geslaagd en goed bezocht event. Want besparingen doorvoeren blijft een hot topic. Bezoekers kregen antwoorden op hun vragen zoals: Aan welke regelgeving moet mijn bedrijf voldoen voor de Energiebesparingsplicht en op welke manieren en met welke producten kan ik (energie)besparen?

‘We kregen diverse eyeopeners tijdens deze presentaties’, stelden een aantal bezoekers

(Product)presentaties over besparingen, door:

Gerrit Hakken vertelde over de Energiebesparingsplicht die 1 juli in is gegaan. Hij gaf inzicht in welke verschillende plichten er zijn en onder welke plicht uw bedrijf valt.

Jo Huppertz haakte in op mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen in de keten van elektrische aandrijvingen. Hij gaf handige tips en liet aan de hand van berekeningen zien wat er mogelijk is.

Daarna volgen er 6 korte productdemonstraties. Gideon Spaen toonde met de U1000 frequentieregelaar hoe regeneratieve energie terug kan naar het net.

Jeroen Elsinghorst presenteerde het verschil in rendement tussen diverse mechanische overbrengingen.

Bart Te Braak gaf een live demonstratie van de Autonome mobiele robot (AMR) en toonde de voordelen hiervan.

Daniël Jonker richtte zich op besparingen op lineaire bewegingen. Hij toonde dat inefficiënte bewegingen kunnen leiden tot verspilling van kostbare middelen, tijd en energie.

Dick van Elsen liet de verschillen zien tussen v-snaren en Powerbelts en Patrick Janssen vertelde over alle mogelijkheden die Rubix te bieden heeft. En dat zijn er veel!

We sloten de dag af met een hapje en een drankje en met interessante gespreksonderwerpen. Iedereen bedankt voor deze zeer geslaagde dag!

Aantal foto’s van deze dag

Deze sprekers gaven een presentatie

Gerrit Hakken Omgevingsdienst Achterhoek vertelt over de Energiebesparingsplicht bij MCA

Gerrit Hakken

Omgevingsdienst Achterhoek
OVER DE ENERGIEBESPARINGSPLICHT EN AAN WELKE REGELS UW BEDRIJF MOET VOLDOEN
Meer info: ODA

De Omgevingsdiensten Achterhoek werken aan een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving. Dat doen ze door vergunningverlening, toezicht, handhaving en advies zoals de Energiebesparingsplicht.

Jo Huppertz

Zuyd Hogeschool, MCA
OVER ENERGIEBESPARINGEN IN DE KETEN VAN ELEKTRISCHE AANDRIJVINGEN
Meer info: Jo

De meesten van u kennen Jo wel. Met zijn ruime kennis en ervaring van regelbare aandrijftechniek en industriële automatisering kunt u rekenen op het juiste advies en selectie van (complexe) aandrijfsystemen.

Productstands

In zes korte productpresentaties leerden de bezoekers o.a. meer over: besparen met elektrische aandrijvingen, lineaire geleidingen, Powerbelts en robotica. Ook demonstreerden we energieterugwinning met frequentieregelaars.

Voldoet uw bedrijf al aan de Energiebesparingsplicht? U kwam erachter bij de Energy Saving dag lezing bij MCA in Varsseveld

Interesse in onze producten of een vraag?

    Hoe heeft u MCA gevonden?