Achtbaan Avonturenpark Hellendoorn

  • Projecten
  • Achtbaan Avonturenpark Hellendoorn

Besturingskast voor achtbaan ‘RidderStrijd’

Bij MCA werken we (mee) aan de mooiste projecten, waarvan dit project er ook één is.

Avonturenpark Hellendoorn lanceert binnenkort een nieuwe achtbaan: ‘RidderStrijd’, waar gasten zich wanen in een Middeleeuws verhaal.

MCA maakte de besturingskasten voor deze attractie.

Al in het najaar van 2021 startte het avontuur voor ons. We mochten aan de slag voor Avonturenpark Hellendoorn. Ze kochten een attractie (die op dat moment in een ander park stond) en transformeerden dit van ‘Mexicaanse kermisattractie’ tot een heuse achtbaan met bijpassend verhaal.

Besturingskast achtbaan

Een achtbaan is nergens zonder besturing. En daar komt nog wel wat techniek bij kijken.

MCA startte met het functionele ontwerp van de besturingskast. We vervingen vervolgens alle elektrische componenten, zoals de besturing en bekabeling. In nauwe samenwerking met de TUV werd het ontwerp voor de kast goedgekeurd.

Onze engineers deden de benodigde veiligheidsberekeningen. Na het elektrische schema te hebben gemaakt, werd de besturingskast gemonteerd

en getest in onze werkplaats in Leimuiden. De besturingskast werd voorzien van een bedieningspaneel met handbediening.

In juni werd gestart met de montage van de kabelgoten en kabels.

Avonturenpark Hellendoorn is momenteel volop bezig met de verdere ontwikkeling van de attractie, wat te volgen is via hun YouTube kanaal in een reeks leuke filmpjes.

Besturingskast ‘RidderStrijd’

V.l.n.r.: Ron Heemskerk (E-plan engineer bij MCA),  Leroy Wijering (Avonturenpark Hellendoorn), Mart van de Meer (Software engineer bij MCA) en Ronald van Lingen (TUV)
V.l.n.r.: Ron Heemskerk (E-plan engineer bij MCA), Leroy Wijering (Avonturenpark Hellendoorn), Mart van de Meer (Software engineer bij MCA) en Ronald van Lingen (TUV)
Besturingskast voor achtbaan Avonturenpark Hellendoorn
Besturingskast voor achtbaan Avonturenpark Hellendoorn
Besturingskast voor achtbaan Avonturenpark Hellendoorn
Besturingskast voor achtbaan Avonturenpark Hellendoorn

Achtbaan RidderStrijd

Voorzien van een heuse burcht en meedogenloze vuurspuwende draak Balagos, belooft RidderStrijd een attractie te worden voor de echte waaghalzen: De metershoge achtbaan zorgt voor een spannende rit met maar liefst 420 meter baanlengte, verschillende haarspeldbochten en het karretje dat ronddraait op de rails.

Video RidderStrijd

In onderstaand filmpje laat René Peul van Avonturenpark Hellendoorn zien hoe de tekening van attractie ‘RidderStrijd’ tot leven komt:

Onderhoud besturingskasten

Wist u dat u door een aantal eenvoudige checks te doen, u veel langer plezier heeft van uw onderhoudskast? Wij geven bij oplevering een onderhoudsadvies mee, wat de levensduur en betrouwbaarheid van de componenten in de kast ten goede komt.

In dit artikel legt Freddy u uit wat u kunt doen om uw besturingskast te onderhouden. Lees de tips van Freddy hier.

Wil jij ook werken aan gave projecten zoals deze?

Check dan onze vacature voor software engineer en ontdek zelf hoe leuk het is om bij MCA te werken. Deze collega’s gingen je al voor:

Bel met Bastiaan Freie
Tel. +31 (0) 315 25 72 60