Skip to main content

Smeeroplossingen

MCA levert ook diverse oplossingen voor het optimaliseren van het smeren. Denk hierbij aan smeerrondsels en smeerwielen, maar ook aan automatische smeersystemen.

VRAAG HIER UW informatie AAN

Tandheugelaandrijvingen

Deze aandrijvingen moet u intensief smeren omdat ze vaak een hoge inschakelduur hebben. Het smeerrondsel van polyurethaan zorgt ervoor dat alle loopvlakken gelijkmatig worden voorzien van vet. Smeerrondsel is verkrijgbaar voor elke moduul en zelfs voor rechte en schuine vertanding.

Winkel combirollen

Een smeerrol wordt met een verende strip doorlopend op het loopvlak gedrukt. Hierdoor wordt het loopvlak van het profiel en de combirol gesmeerd. Naast het inlopen van de combirollen in het profiel, levert het smeren van de loopvlakken tot een energiebesparing van maar liefst 15%.

Kettingen

Bij het smeren van een ketting moet het smeermiddel in de schakels komen. Het is niet alleen belangrijk dat u het juiste smeermiddel gebruikt, maar ook de plaats waar u smeert en dat u alle schakels smeert. Het polyurethaan drukt namelijk op hierop en laat daardoor smeermiddel los bij elke schakel. Het smeermiddel werkt hierdoor goed tussen de schakelplaten, bouten en rollen.

DLS Smeersystemen

Bovenstaande oplossingen worden door DLS Schmiersystemen geproduceerd. Samen met DLS Schmiersystemen beschikken we over veel ervaring op het gebied van lineair- en smeertechnologie waarmee we u altijd de juiste oplossingen kunnen bieden.