NederlandsEnglish

MCA verzorgt engineering voor grootschalig ontwikkelingsproject met windturbines

MCA verzorgt engineering voor grootschalig project met windturbines

Offshore windturbines zijn de toekomst, volgens Heerema Marine Contractors, die ook onderdeel is van het project. ‘Deze industrie zal in 2030 naar verwachting 228 GW produceren, wat genoeg is om meer dan 68 miljoen huizen van stroom te voorzien’.

Vorig jaar werd MCA door Delft Offshore Turbine (DOT) gevraagd om technische ondersteuning te bieden bij dit grootschalige project. We verzorgden de engineering voor deze windmolen en leverden uiteindelijk ook diverse besturingskasten hiervoor. De assemblage van de besturingskasten vond plaats in onze werkplaats in Leimuiden. Na een geslaagde FAT werden de kasten getransporteerd naar de werkplaats van DOT, waar de installatie in een testopstelling uitvoerig werd getest ter voorbereiding van de werkzaamheden op zee.

Het langverwachte moment is daar: de windturbine wordt geïnstalleerd

Een paar maanden geleden was het dan zover: De HMC SSCV Sleipnir met de DOT Turbine voer uit naar het Prinses Amalia Windpark om de installatie en demontage van een offshore windturbine te demonstreren, met behulp van een drijvend vaartuig. Een gaaf en zeer geslaagd project!

Foto’s

Video installatie windturbine

Kan MCA iets voor u betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0) 315 25 72 60 of via onderstaand formulier

    Hoe heeft u MCA gevonden?