Skip to main content

De gunstig geprijsde frequentieregelaar: de FR-CS80

Klein, compact en kostenefficiënt

Wist u dat dit ook in onze nieuwsbrief stond?

In ons assortiment vindt u hoog kwalitatieve frequentieregelaars. Tussen deze omvormers zitten verschillen; wij bieden zowel de ‘basisfrequentieregelaars’ aan als zeer specifieke regelaars. Zo vindt u bij ons voor iedere toepassing altijd wel een frequentieregelaar.

Zoals bijvoorbeeld de FR-CS80 regelaar van het merk Mitsubishi Electric; de ‘budget frequentieregelaar’ onder de regelaars, met een compact formaat en natuurlijk hoge betrouwbaarheid.

De low-budget, gunstig geprijsde frequentieregelaar, goedkoop model van Mitsubishi Electric. Goede kwaliteit en compact van formaat.

De voordelen van de CS80 frequentieregelaar:

 • Compact ontwerp frequentieregelaar
 • Hoge kwaliteit
 • Betrouwbaar model
 • Lager in aanschafkosten (gunstig geprijsd, budget regelaar)
 • Vermogensbereik van 0,4 – 2,2 kW (230 VAC) en 0,4 – 15 kW (400V)
 • Overbelasting 150% gedurende 60 sec, 200% gedurende 0,5 sec
 • Netspanning van 1 fase 200 VAC of 3 fase 400 VAC
 • Veerklemmen maken snelle en eenvoudige bedrading mogelijk
 • Dubbele gecoate printplaten beschermen tegen ruwe en corrosieve omgevingen
 • Voldoet aan: CE, UL, cUL, EAC en UKCA

Welke functies heeft de CS80 frequentieregelaar?

Op dit instapmodel omvormer zitten diverse handige functies, we leggen onderstaand uit wat deze functies inhouden.

General purpose magnetic flux vector control
Met deze functie kan de frequentieregelaar zelfs bij lage toerentallen een hoog koppel leveren. Dit minimaliseert slip en zorgt voor ene uitstekende snelheidskwaliteit. Dit is ideaal voor toepassingen waarbij precisie en betrouwbaarheid cruciaal zijn.

Stroomgrens bereiken
De CS80 frequentieregelaar is voorzien van een gedefinieerde stroomgrens, waardoor overbelasting wordt voorkomen. Dit beschermt de applicatie en zorgt ervoor dat de krachten beperkt blijven.

DC-busverbinding voor energiebesparing
Bij het gebruik van meerdere frequentieregelaars en regeneratieve werking, biedt de DC-busverbinding aanzienlijke energiebesparingen. Door de koppeling van DC tussencircuits kan regeneratieve energie effectief worden hergebruikt. Bovendien kunnen hier ook een remchopper of regeneratieve eenheid worden aangesloten voor extra efficiëntie.

Handhaving van de operationele gereedheid in geval van kortstondige schommelingen in het elektriciteitsnet (netspanningsschommelingen)
De frequentieregelaar handhaaft operationele gereedheid zelfs bij kortstondige spanningsuitval. Dit betekent dat uw applicatie betrouwbaar blijft, zelfs bij onverwachte stroomonderbrekingen, wat zorgt voor ononderbroken werking.

Afremmen bij spanningsuitval
In het geval van spanningsuitval kan de FR-CS80 regeneratieve energie benutten om de motor gecontroleerd af te remmen. Dit voorkomt ongecontroleerd uitlopen van de motor, wat de veiligheid en betrouwbaarheid verhoogt.

Versnelling/vertraging met S-Curve
Voor zowel versnelling als vertraging kunt u kiezen voor een S-curve in plaats van een lineair verloop. Dit zorgt voor een geleidelijke toename of afname van de krachten, wat stootbelasting voorkomt en een soepelere beweging garandeert. Ideaal voor toepassingen waar precisie en comfort belangrijk zijn.

Multisnelheidsfunctie (tot 15 vaste snelheden)
De FR-CS80 biedt de mogelijkheid om te werken met 15 vaste snelheden, naast traploze snelheidsinstelling via een potentiometer. Deze snelheden kunnen eenvoudig worden ingesteld via vier ingangen, wat flexibiliteit en gebruiksgemak verhoogt.

Beschermd in gevaarlijke omgevingen
De PCB-coating van de frequentieregelaar voldoet aan IEC 60721-3-3 3C2 / 3S2 normen, wat zorgt voor weerstand tegen agressieve en zware omgevingsomstandigheden. Dankzij deze speciale coatings is de frequentieregelaar bestand tegen chemische verbindingen zoals chloor, zwaveldioxide en ammoniak, evenals mechanisch actieve stoffen zoals zandstof. Dit maakt de FR-CS80 frequentieregelaar uitermate geschikt voor uitdagende omgevingen.

Bestellen van een goedkope maar zeer betrouwbare frequentieregelaar van een compact formaat? Dat is de CS80 van Mitsubishi Electric

Breed aanbod frequentieregelaars

Naast de FR-CS80 hebben we diverse andere types frequentieregelaars, zoals:

 • FR-F846-E
 • FR-F800
 • FR-E800
 • FR-A800
 • FR-D700 SC
 • GA500 en GA700
 • U1000
 • CR700 (kraantoepassingen)
 • A1000, V1000, J1000, D1000
 • R1000
 • SD300 en SD750
 • LS Electric regelaars

Documentatie

In onze boekenkast vindt u uitgebreide documentatie van deze frequentieomvormers. Heeft u nog vragen of kunnen onze engineers u helpen? Bel ons!

Mitsubishi Electric

Al meer dan 30 jaar en met meer dan 28 miljoen verkochte units wereldwijd, blijft Mitsubishi Electric de wereld verrassen met de nieuwste technologie op het gebied van open, flexibele en bovenal betrouwbare aandrijfoplossingen. Deze frequentieregelaar is daar een goed voorbeeld van en een toonbeeld voor innovatie.

Naast dit merk bieden we uiteraard ook onze hoog kwalitatieve en betrouwbare frequentieregelaars van Yaskawa en de instapmodellen van Power Electronics.

Heeft u vragen of wilt u deze (of een andere) frequentieregelaar bestellen?

Neem dan contact op met onze engineers via +31 (0)315 25 72 60. Liever mailen? Dat kan ook, via onderstaand formulier.

Neem contact op

  Hoe heeft u MCA gevonden?

  Low-budget frequentieregelaars, variabele frequentie aandrijving (VDF), toerentalregeling, motorbesturing, motorregeling, industrieautomatisering, motion, aandrijftechniek, regelbare aandrijvingen, draaistroomregelaar, regeneratieve frequentieregelaar, koppelregeling, vector control, motor softstarter, energiezuinige regelaar, omvormers, frequentieomvormer, inverter, budget frequentieregelaar, goedkope frequentieregelaar

  In de wereld van industrieautomatisering is de behoefte aan nauwkeurige motorregeling en efficiënte toerentalregeling essentieel voor optimale prestaties. Of u nu werkt met complexe motion systemen of eenvoudige aandrijftechniek, de juiste regelbare aandrijvingen kunnen een wereld van verschil maken.

  Onze oplossingen voor motorbesturing bieden ongeëvenaarde precisie en betrouwbaarheid. Met een breed scala aan producten, waaronder de draaistroomregelaar en regeneratieve frequentieregelaar, zorgen we er samen voor dat uw systemen altijd optimaal presteren.