Significante energiebesparing in broederij

Geplaatst: 12-09-2016

MCA heeft een significante energiebesparing gerealiseerd voor een broederij met een jaarlijkse productie van 80 miljoen eieren/kuikens.

In de broederij zijn 27 broedkasten aanwezig, waarin duizenden eieren onder speciale klimaatcondities worden uitgebroed. Om de klimaatcondities te regelen werden de ventilatoren in de broedkasten aangedreven door elektromotoren. Deze elektromotoren waren aan vervanging toe en de klant wenste een energie- en kostenbesparing te realiseren in dit gedeelte van het productieproces.

Yaskawa energie zuinige oplossingAls eerste stap in dit project zijn alle bestaande motoren voorzien van frequentieregelaars. Door de plaatsing van YASKAWA V1000 frequentieregelaars tussen het elektriciteitsnet en de elektromotoren verbruiken deze niet meer het maximale aan netspanning en voltage, maar slechts hetgeen wat nodig is; er gaat geen energie meer verloren.

Vervolgens zijn de oude motoren vervangen met SPRiPM motoren (energieklasse IE4). De terugverdientijd van deze twee investeringen is uitermate kort gebleken. De toegevoegde frequentieregelaars hebben zich binnen 2,4 jaar terugverdient en de speciale energiezuinige motoren zelfs binnen 1,2 jaar.

Wilt u weten hoe wij voor u energiezuinige oplossingen kunnen realiseren? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag.

Eieren
Broedkasten
Kuikens
« Projecten overzicht