HVAC besturing Gerechtsgebouw Zwolle

Geplaatst: 12-09-2016

MCA heeft in 2012 in opdracht van Wolter & Dros Amersfoort frequentieregelaars en toebehoren geadviseerd en geleverd ten behoeve van het Gerechtsgebouw te Zwolle.

Kritisch punt was dat de frequentieregelde besturing uitgevoerd moest worden in een zeer beperkte ruimte. MCA heeft er voor gekozen om met een YASKAWA IP54 frequentieregelaar de sturing van de pompen en ventilatoren ten behoeve van het meet- en regelgedeelte van de HVAC-installatie uit te voeren. Deze compacte IP54 uitvoering is gekozen vanwege de gewenste montage aan de luchtbehandelingskast. Daarnaast heeft MCA, met behulp van sinusfilters met succes lange motorkabels naar de bronpompen kunnen toepassen.

De gewenste oplossing was twee bronpompen met verschillende vermogens op een frequentieregelaar aan te kunnen sluiten. Bijzonder aan deze toepassing is dat de bronpompen nu middels dubbele parameters kunnen worden omgeschakeld. Het project had een korte doorlooptijd maar is mede vanwege de door MCA geleverde assistentie bij inbedrijfstelling in de vorm van kennisoverdracht, een succes gebleken. Het eindresultaat is een efficient werkende HVAC-installatie die gebruiksvriendelijk is en onderhoudsarm.

Wolter & Dros staat als installatiebedrijf voor technische installaties, comfortconcepten en levensduurdenken. Samen met de klant ontwerpen, installeren, onderhouden en beheren zij technische installaties, waarbij rekening gehouden wordt met het comfort van de gebruiker en de levensduur van de werk- en leefomgeving. Kijk voor meer informatie op: www.wolterendros.nl

Meer weten over dit project, of HVAC oplossingen in het algemeen? Neem contact met ons op, wij staan u graag te woord.

  • Gerechtsgebouw Zwolle_1
  • Gerechtsgebouw Zwolle_2
  • Gerechtsgebouw Zwolle_3
« Projecten overzicht