Nieuws

Rubix Anniversary 20 juni 2019

Geplaatst: 20-06-2019

Op 20 juni 2018 werd ons nieuwe merk Rubix gelanceerd.

Lees verder »

OPEN DAG BIC EINDHOVEN 25 MEI 2019

Geplaatst: 17-05-2019

Tijdens de Dutch Technology Week kunt U op 25 mei a.s. kennis maken met de activiteiten en bedrijven op BIC. RUBIX MRO zal zich tezamen met MCA motion lineair robots en TCB Tooling presenteren. Kom langs op de Brainport Industries Campus, een hypermoderne campus in het groen, waar bedrijven uit de maakindustrie samenwerken en kennis delen.

Lees verder »

Fast Pick Station WINKEL

Geplaatst: 09-05-2019

Flexibele pakketbezorging wordt steeds intensiever, zowel voor B2B als voor B2C. Vandaag bestellen, morgen in huis is de nieuwe standaard geworden. Om dit te realiseren worden de handelingen steeds meer geautomatiseerd, maar blijft ergonomie een heet hangijzer.

Lees verder »

YASKAWA SLIO Mechatrolink III interface

Geplaatst: 09-05-2019

SLIO: interfacemodules Interfacemodules (IM) vormen de interface tussen procesniveau en bovenliggend bussysteem. Alle besturingssignalen worden via de interne backplane-bus naar de elektronicamodule (EM) verzonden.

Lees verder »

Smering van lineairsystemen. Het behoud van uw systeem

Geplaatst: 09-05-2019

Profielrailgeleidingen moeten met vet of olie gesmeerd worden afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Daarnaast moeten de opgaven van de smeermiddelleveranciers aangehouden worden. De uitwisselbaarheid van de verschillende smeermiddelen is te controleren. Smeerolie op mineraalolie basis zijn bij gelijke classificatie (b.v. CL) en gelijksoortige viscositeit (maximaal 1 klasse verschillend) uitwisselbaar.

Lees verder »

YASKAWA GA500: Evenwicht tussen vermogen en perfectie

Geplaatst: 09-05-2019

De GA 500-drive wordt geleverd met slimme functies om u een aantal voordelen te bieden gedurende de hele levenscyclus van een machine of installatie. Van selectie regelaar, ontwerp, installatie, opstarten of het oplossen van problemen, de GA500 maakt het leven gemakkelijk.

Lees verder »

Bezoek MCA linear motion robotics 12-13 juni op de Vision, Robotics & Motion te Veldhoven

Geplaatst: 09-05-2019

Vision, Robotics & Motion is dé vakbeurs waar u alles vindt om betrouwbaarder, veiliger en sneller te produceren dankzij automatisering, robotica, machine vision en motion control.

Lees verder »

PROJECT: Volledige controle over de aandrijving, ook bij 0Hz!

Geplaatst: 09-05-2019

Onlangs hebben wij een ombouw uitgevoerd bij een klant in de zand en grind winning. Hierbij werd een oude Vacon frequentieregelaar vervangen door onze Yaskawa GA700. Het gaat hier om de regeling van de zuigbuislier.

Lees verder »

Fieldlab Advanced Manufacturing Logistics onderzoekt optimale logistiek op Brainport Industries Campus

Geplaatst: 08-05-2019

Het Fieldlab Advanced Manufacturing Logistics (AML) lanceert vandaag haar real-life testomgeving op de Brainport Industries Campus (BIC). In deze testomgeving experimenteert het fieldlab met onder andere AGV’s (Automated Guided Vehicles) en andere robotica.

Lees verder »

Consortium werkt op Brainport Industries Campus aan slimme logistiek

Geplaatst: 26-04-2019

Op de BIC loopt het innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’. Er zijn diverse fieldlabs waaronder het fieldlab Advanced Manufacturing Logistics. Daarin draaien Rubix, IJssel Technologie, KMWE, Brainport Industries, Faes Packaging Concepts, Yaskawa, Grenzenbach en de universiteiten van Eindhoven en Rotterdam mee.

Lees verder »

RUBIX introduceert UP-TIME Magazine

Geplaatst: 05-04-2019

RUBIX Benelux brengt het nieuwe UP-TIME magazine uit. Hierin vindt u veel technische informatie van onze technical centers en onze leveranciers.

Lees verder »

Onze industriële zwaarlast telescoopgeleidingen

Geplaatst: 15-03-2019

Met onze standaard industriële telescoopgeleidingen bedachten wij in het verleden al de nodige oplossingen in diverse toepassingen. Echter bereikten we in bepaalde gevallen onze grens qua belasting en moesten we creatief zijn om een dergelijke toepassing toch te kunnen bouwen.

Lees verder »

Lees alles over lineaire glijlagertechniek

Geplaatst: 15-03-2019

Wellicht bent u al bekend met de zelf smerende glijlager componenten van PBC Linear die Stamhuis al sinds jaren in haar pakket heeft. Veelal worden deze ingezet waar een standaard kogelbus niet ingezet kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extreem vervuilde of vochtige omgevingen, hoge belastingen of hoge temperaturen.

Lees verder »

‘Sonderfertigung’ met korte levertijden mogelijk bij RGM

Geplaatst: 15-03-2019

Ruhrgetriebe (RGM) in Mülhein a/d Ruhr doet sommige dingen net even anders. Vandaar dat het bedrijf korte levertijden kan garanderen van zijn wormwiel(motor)reductoren, zelfs bij maatwerk. Echter zonder te investeren in Smart Industry concepten. Daarnaast waait er een frisse wind door het bedrijf en kijken ze inmiddels verder dan alleen maar wormwielaandrijvingen.

Lees verder »

YASKAWA Package deal

Geplaatst: 15-03-2019

Tijdelijk package deal bij voor Yaskawa VIPA Controls

Lees verder »

Robotproject bij 'Winterwarm' draait op volle toeren

Geplaatst: 15-03-2019

Winterwarm, fabrikant van luchtverwarmers, groeit dusdanig hard dat het steeds vaker robots aan het werk zet.

Lees verder »

Industrie bezig met de ontwikkeling van Smart Industry

Geplaatst: 12-02-2019

Er zijn veel nieuwe technieken beschikbaar waarmee robots materialen kunnen zien, beoordelen en bewerken. Met die nieuwe generatie robots, zeg maar de slimme robots, kan Nederland de concurrentie uit Azië weer voorblijven en het werk hier houden.

Lees verder »

Innovation Origins: RUBIX helpt bedrijven automatiseren

Geplaatst: 07-01-2019

Lees hier het artikel op het Platform van Innovation Origins over het BIC Project van RUBIX-Group NL.

Lees verder »

Nieuwe merknaam voor Motion control Automation en Stamhuis Lineairtechniek

Geplaatst: 03-01-2019

Vanaf 1 januari 2019 gaan Motion Control Automation en Stamhuis Lineairtechniek samen communiceren vanuit een gezamenlijke merknaam MCA linear motion robotics. “De combinatie van deze drie disciplines geeft ons een unieke positie in de markt als toonaangevende leverancier en industrieel automatiseerder voor de OEM- en Maakindustrie. Kernwaarden zijn engineering, innovatie, maatwerk en totaaloplossingen in mechatronica”.

Lees verder »

IPH-Brammer Group verandert naam in RUBIX

Geplaatst: 28-06-2018

IPH-Brammer Group, Europa’s grootste leverancier van industriële producten en oplossingen, past de naam van de groep en haar merkidentiteit aan naar RUBIX.

Lees verder »

MCA levert maatwerk voor IP54 toepassingen

Geplaatst: 07-05-2018

MCA levert voor elke IP54 toepassing een oplossing op maat. De uitvoering die hier getoond wordt, wordt geproduceerd op de locatie van MCA in Elsloo. u kunt dus rekenen op korte levertijden.

Lees verder »

Sigma 7 dubbel-assige servodrive met embedded motion controller

Geplaatst: 07-05-2018

De Yaskawa SGD7C is een zeer dynamische 2-assige servoaandrijving met geïntegreerde 6-assige controller en diverse opties. Programmeerbaar met Yaskawa’s programmeer-omgeving MPE720 V7.

Lees verder »

MCA op banen informatieavond van Ashram College Nieuwkoop

Geplaatst: 07-05-2018

Woensdag 28 maart stond MCA vestiging Leimuiden voor de tweede keer op de banen informatieavond van het Ashram College te Nieuwkoop. We lieten de technici in opleiding kennis maken met diverse aandrijf- en besturingstechnische applicaties.

Lees verder »

Nieuwe HMI-panels van Yaskawa Vipa

Geplaatst: 07-05-2018

Als opvolger van de bekende eco en eco+ serie Touch Panels, presenteert Yaskawa VIPA Controls twee nieuwe HMI panels, te weten het cloud- en het smartPanel. Met de introductie van deze panels, richt YASKAWA VIPA Controls zich op de toekomstige technologieën zoals Cloud en Web Visualisatie.

Lees verder »

Beuk Engineering B.V. onderdeel van Motion Control Automation B.V.

Geplaatst: 06-06-2017

Beuk Engineering heeft in haar 24-jarig bestaan een intensieve samenwerking met MCA opgebouwd. Beide bedrijven maken sinds vorig jaar onderdeel uit van dezelfde holding en door samenvoeging van activiteiten worden de krachten van 4 vestigingen, 35 medewerkers, waaronder een groot team van project- een service-engineers, en meer dan 40 jaar ervaring gebundeld.

Lees verder »

De nieuwe VIPA MICRO PLC - modern, compact en snel

Geplaatst: 29-05-2017

Met de VIPA MICRO PLC presenteert VIPA Controls een zeer compact en extreem snel micro controle systeem.

Lees verder »

Motoman HC10 collaboratieve robot - Veilige en flexibele interactie

Geplaatst: 29-05-2017

De Motoman HC10 is de eerste collaboratieve robot die door Yaskawa buiten Japan wordt geïntroduceerd. HC staat voor 'Human Collaborative'. Het prototype, met een bereik van 1,2 m en een draaglast van 10 kg, wordt gecertificeerd volgens de technische specificatie ISO TS15066.

Lees verder »

Uitbreiding team MCA Varsseveld

Geplaatst: 09-02-2017

Door de aanhoudende groei van onze onderneming hebben wij onze engineersafdeling uitgebreid met een nieuwe Product Engineer; Gilbert Legters.

Lees verder »

Introductie GA700 Industriële Drives

Geplaatst: 05-01-2017

Eindelijk is hij daar, het nieuwe paradepaardje van YASKAWA: de GA700 frequentieregelaar is vanaf vandaag voor het grote publiek verkrijgbaar.

Lees verder »

MCA Erkend leerbedrijf SBB

Geplaatst: 26-07-2016

MCA Varsseveld is erkend als leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Voor meer informatie over stages en leerbanen kunt u contact opnemen met afdeling H.R. van Biesheuvel Groep B.V. in Son en Breugel. Stuur hiervoor een email aan: jobs@biesheuvelgroep.nl, t.a.v. dhr. Paul Schepers.

Lees verder »