Partner overeenkomst met Grenzebach AGV-systemen

Geplaatst: 05-06-2020

Door de toenemende vraag van onze klanten om bij een (handling-)robotproject ook een oplossing te kunnen bieden voor intern transport van de gestapelde of ontstapelde pallets, hebben we de aflopen drie jaar enorm veel tijd geïnvesteerd in de mogelijkheden van AGV-systemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheden om fysiek voorraadbeheer te automatiseren of een machine belading door een AGV met een robot of cobot te combineren.

Drie jaar kennis op doen
Grenzebach icm Yaskawa cobot In 2017 namen wij samen met o.a. KMWE, Yaskawa, IJsel Technology en ons moederbedrijf RUBIX deel aan het Brainport Industry Campus (BIC) project ‘Advanced Manufacturing Logistics’. Het doel van AML was: Onderzoek naar de mogelijkheden en voordelen van gedeelde logistieke systemen en technologieën voor opslag en beweging in een geclusterde supply chain door gebruik te maken industry 4.0. Hier wordt een automatiseringraad van >80% nagestreefd met een reductie van levertijd (-50%) en supply chain kosten (-25%) en het verbeteren van productiviteit (+25%).

MCA heeft samen met o.a. Grenzebach gedurende twee jaar op het BIC te Eindhoven getest met AGV-systemen en gecombineerde AGV-Cobot applicaties voor het beladen van bewerkingsmachines.

Partnerovereenkomst
Met Grenzebach zijn we afgelopen week overeen gekomen dat we deze jarenlange kennis en ervaring nu gaan inzetten om met de Grenzebach-producten onze klanten logistieke automatiseringsoplossingen te bieden. Het is een partnerschap, waarbij MCA de reguliere AGV-projecten oppakt en verantwoordelijk is voor de applicaties waarbij een AGV gecombineerd wordt met robot- of cobotfunctionaliteit. De grote intralogistieke projecten waarbij de gehele aansturing middels fleet management software aan het ERP-systeem van de klant wordt gekoppeld, neemt Grenzebach voor haar rekening. Kort geleden won Grenzebach voor een dergelijk project nog een prestigieuze award:

https://www.grenzebach.com/news/grenzebach-contributes-to-award-winning-intralogistics-at-porsche-in-leipzig/

Over Grenzebach intralogistik
System components GrenzebachInvesteren in een automatiseringsoplossing van Grenzebach, gecombineerd met de kennis en ervaring inzake automatiseringssystemen van MCA, betekent profiteren van de beste intralogistieke competentie.

We helpen uw bedrijf letterlijk vooruit door te automatiseren van uw systemen en processen. Helpen u te groeien en te blijven concurreren, zelfs in een continue veranderende technische en sociale omgeving. Hiervoor voeren wij een gedetailleerde analyse van uw huidige situatie uit en ontwikkelen op basis hiervan een specifiek, goed ontworpen voorstel - inclusief hardware, software en onderhoud. De Grenzebach AGV systemen worden in de eigen productiefabrieken van Grenzebach vervaardigd vanwaar goede service en ondersteuning geleverd kan worden.

Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=0_ghlq-dL-M

Voordelen van AGV-systemen

  • Veilig proces met hoge betrouwbaarheid – de goederen zijn altijd onder controle van het systeem.
  • Hoge beschikbaarheid en flexibiliteit – Het systeem is snel schaalbaar en kan eenvoudig worden aangepast aan veranderende eisen.
  • Betere en gezondere werkomgeving – de processen zijn ergonomischer, de belasting voor medewerkers wordt verminderd.
  • Snel op de markt - het systeem wordt doorgaans 30 tot 40 procent sneller geïnstalleerd dan andere automatiseringsoplossingen; medewerkers kunnen snel worden opgeleid.
  • Parallelle ramp-up mogelijk - de technologie kan grotendeels parallel aan lopende handmatige processen worden geïnstalleerd. .
  • Unieke betrouwbaarheid - Als voorbeeld is handmatige bediening mogelijk bij stroomuitval.

Toepassingen

Automated goods transport solutions - Grenzebach

Productieomgevingen worden steeds complexer. Onze automatiseringsoplossingen helpen uw plant een Smart Factory te worden.

E-commerce is booming en met de alsmaar toenemende verwachtingen inzake korterelevertijden, wordt het wordt dit steeds uitdagender. Geautomatiseerd goederenvervoer biedt een enorm potentieel aan toenemende efficiëntie in vergelijking met handmatige processen.

Onze geautomatiseerde goederenvervoer oplossingen verbinden op intelligente wijze goederenontvangst, productie, opslag en uitvoer. Dit wordt gedaan door de traditionele transporttechniek uit te breiden of te vervangen door moderne AGV systemen, eventueel gecombineerd met robotica. AGV systemen kunnen bijna alle gangbare lastdragers (tafels, karren, rekken, planken) handelen en vervoeren naar elke bestemming. Het hele proces wordt gecoördineerd door een software-ecosysteem dat niet alleen de transportvoertuigen bestuurt maar zorgt ook voor een zo efficiënt mogelijk workflow. Het is een ideale oplossing ongeacht de industrie, het product of bedrijfsgrootte.

Voordelen die u voorsprong geven op uw concurrentie

  • Efficiëntere materiaalstroom - kortere cyclustijd, Just-in-Time / Just-in-Sequence-levering
  • Snellere reactie bij kritische processen
  • Eenvoudige, ruimtebesparende integratie in bestaande omgevingen, zoals bijvoorbeeld robotcellen, transportsystemen, liften en omsnoeringssystemen
  • Schaalbaarheid - groeit mee met uw onderneming

Voor meer informatie over AGV’s en robotica belt u met Bart te Braak van MCA vestiging Varsseveld tel. 0315-25 72 60

« Nieuws overzicht