Lees alles over lineaire glijlagertechniek

Geplaatst: 15-03-2019

Stamhuis Lineairtechniek: Ruime keus in glijlager oplossingen

Wellicht bent u al bekend met de zelf smerende glijlager componenten van PBC Linear die Stamhuis al sinds jaren in haar pakket heeft. Veelal worden deze ingezet waar een standaard kogelbus niet ingezet kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extreem vervuilde of vochtige omgevingen, hoge belastingen of hoge temperaturen.

Glijlager FM
Glijlager dunwandig
Glijlager vierkante en ronde flens

De mogelijkheden met glijlager technieken zijn echter groter dan alleen een glijlager bus als component. Zo is deze techniek ook in (aangedreven) modules verkrijgbaar.

De GST-serie is een stabiele module slechts uit 2 componenten bestaat. Deze Uni-Guide® is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen. Tevens is er een alternatief voor de miniatuur kogelomloop geleidingen beschikbaar, de Mini-Rail®. De basis bestaat uit een ceramisch gecoate aluminium rail met daarop een zelf smerende aluminium loopwagen. Deze loopwagen is voorzien van FrelonGOLD® glijstukken en in combinatie met het gecoate profiel creëert dit een solide lineair beweging.

CMS GST UGA vlak
GST UGA
CSM GST MR

Vanuit deze serie zijn ook de aangedreven uitvoeringen doorontwikkeld. De keuze bestaat hier uit de aangedreven Uni-Guide®, Compact Series of de Simo® series. De SIMO® series worden aangedreven middels een trapezium spindel of een tandriem. Bij de Uni-Guide® en de Compact Series is dit altijd een trapezium spindel. U heeft keuze uit een handaandrijving, compleet met NEMA motor of zonder motor zodat u zelf vrij bent in uw motorkeuze.

CSM UniGuide handwiel
PBC Compact serie
Aangedreven Uni Guide

Vragen?

Heeft u vragen over bovenstaande mogelijkheden of ziet u direct toepassingen die u hiermee in zou kunnen vullen, maar heeft u hier nog advies over nodig?

« Nieuws overzicht