Hoognauwkeurige lineairmodules van NSK

Geplaatst: 08-06-2020

Monocarrier van NSK

Cost saving
Een compleet lineairsysteem waarbij de lineairgeleiding, spindel en spindellagering op elkaar zijn afgestemd en uitgelijnd. Eenvoudig te selecteren door de engineer, snel te monteren tijdens de assemblage en onderhoudsarm door de K1-smeerunit op de slede (Standaard). Een lichtgewicht lineairsysteem op basis van de technologie die NSK in de loop der jaren heeft opgebouwd volgens het “alles-in-één”-concept: een kogelomloopspindel, lineaire geleider en spindellager. Voor toepassingen in de Semi-conductor industrie, machine tools, algemene machinebouw, medische apparaten en voedingsmiddelenindustrie. Toepassingen daar waar hoge nauwkeurigheid gecombineerd dient te worden met hoge belastingen, kleine inbouwruimtes en/of hoge stijfheid. De monocarrier is in drie varianten leverbaar:

  • MCM-serie, standaard met kogelomloopgeleiding en kogelomloopspindel (6 bouwgroottes)
  • MCH-serie, uitvoering met hogere stijfheid (4 bouwgroottes)
  • TCH-serie, uitvoering met rollenomloopgeleiding (3 bouwgroottes)

NSK Monocarriers bieden een onderhoudsarme werking met een lange levensduur en zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Optioneel zijn de MCM- en MCH-serie te voorzien van beschermplaten om vuil in het lineairsysteem zoveel mogelijk te vermijden..

Easy to powering
Standaard kunnen we de monocarrier leveren met een Yaskawa motor. Hierbij wordt de motorbracket en de torsiestijve balgkoppeling gemonteerd meegeleverd. Om de slag te begrenzen kunnen sensoren voor gemonteerd worden .

Specificaties
Max. snelheid 2,5 m/s
Max. slag 1200 mm
Herhaalnauwkeurigheid ±10 µm / ±3 µm (H-/P-klasse)
Positioneernauwkeurigheid 20-40 µm (P-klasse)
Omkeerspeling <20 µm / <40 µm (H-/P-klasse)

« Nieuws overzicht