Fast Pick Station WINKEL

Geplaatst: 09-05-2019

MCA-oplossingen voor interne logistieke processen

Flexibele pakketbezorging wordt steeds intensiever, zowel voor B2B als voor B2C. Vandaag bestellen, morgen in huis is de nieuwe standaard geworden. Om dit te realiseren worden de handelingen steeds meer geautomatiseerd, maar blijft ergonomie een heet hangijzer.

Voor dit soort logistieke processen heeft MCA Linear Motion Robotics in samenwerking met Winkel GmbH tal van oplossingen, waaronder het FAST PICK STATION. Samenstellen, palletiseren en wikkelen. De operator ontvangt diverse afmetingen pakketten die eenvoudig op een pallet geplaatst kunnen worden. De pallet zakt namelijk steeds, waardoor een juiste werkhoogte gehanteerd blijft, zodat er ergonomisch verantwoord gewerkt kan worden.

De beladen pallet verdwijnt richting de geïntegreerde palletwikkelaar, die de pallet netjes en veilig verpakt voor het transport. Ondertussen wordt  een volgende lege pallet aangevoerd die weer naar boven getransporteerd wordt richting de operator. Hiermee kunnen 800 picks per uur gerealiseerd worden, wat gelijk staat aan ca. 10.000 kg goederen.

We kunnen het proces nog verder automatiseren door een robot te integreren die de handling van de operator overneemt. Winkel GmbH heeft rondom het FAST PICK STATION meerdere oplossingen in huis voor pallethandling om zo een gedegen complete oplossing aan te kunnen bieden. Klikt u voor meer informatie over het FAST PICK STATION op de onderstaande link.

Wij adviseren en denken graag met u mee over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Bekijk hier de brochure Winkel Fast Pick Station

« Nieuws overzicht