De nieuwe VIPA MICRO PLC - modern, compact en snel

Geplaatst: 29-05-2017

Met de VIPA MICRO PLC presenteert VIPA Controls een zeer compact en extreem snel micro controle systeem.

Vipa Micro

Met de introductie van deze nieuwe MICRO PLC, start VIPA Controls een nieuwe productreeks en verhoogt het segment van de VIPA micro controllers op een nieuw niveau. Ontworpen als een stand-alone PLC, heeft het dankzij het moderne design, compacte bouwvorm en hoge prestaties een unieke uitstraling. Zo krijgt de gebruiker een veelheid aan prestaties in een zeer kleine behuizing en tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Deze nieuwe MICRO PLC vervangt de bekende VIPA 100V serie.

Revolutionair Ontwerp
Het ontwerp van de MICRO PLC bevat een nieuw display- en operationeel concept, waarmee de gebruiker de essentiële informatie van het systeem in één oogopslag kan zien. Hierbij concentreren de weergave- en bedieningselementen zich opzettelijk op de essentiële zaken die in de praktijk nodig zijn. Het resultaat is een modern en functioneel ontwerp dat uniek is in de wereld van industriële automatisering.

De nieuwe MICRO PLC, zoals de naam al suggereert , is zeer compact. Er worden dus nieuwe oplossingen aangeboden met betrekking tot prestatie- , ruimtevereisten. Met een breedte van minder dan 72 mm is de VIPA MICRO PLC tot 50% kleiner dan andere microcontrollers.

Snel, sneller, …..MICRO
In combinatie met deze compactheid is de uniekheid van de nieuwe MICRO PLC gebaseerd op SPEED7 technologie voor de hoogste kloksnelheden en snelle programma afhandeling. Snelle verwerking is bijv. mogelijk bij nauwkeurige positionering en diverse controle taken. Extra snelheidsvoordelen zorgen voor een snelle backplane bus overbrenging van 48 Mb/s. Met de CPU-prestatie van een “grote” CPU, is de MICRO PLC de snelste microcontroller op de huidige markt.

Hoeveel aan I/O punten
Een extra pluspunt is de hoeveelheid beschikbare I/O punten van de MICRO PLC. Met 30 geïntegreerde digitale en analoge I/O-punten aan boord, biedt het ook veelzijdige gebruiksopties als stand-alone CPU, en kan worden uitgebreid met maximaal acht modules. Er zijn aanvullende digitale modules (16 DI, 16 DO, 16 DIO en 8 DO relais).Door de maximale module uitbreidbaarheid, heeft de gebruiker tot 158 ​​I/O-punten beschikbaar voor zijn automatiseringstaken.

Interfaces, communicatie en geheugen
Er is een actieve 2-poorts-switch voor online toegang, programmering en communicatie. Deze schakelaar is voorbereid op toekomstige toepassingen van PROFINET.- PROFINET Ready. Zo kan het functionele bereik van de MICRO PLC eenvoudig worden uitgebreid door verdere geplande functies zoals PROFINET-ondersteuning of webserver via een firmware-update.

Standaard communiceert de nieuwe CPU via Ethernet TCP / IP (open communicatie, ModbusTCP, enz.) De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om de PROFIBUS slave functie, PtP en MPI te gebruiken met een uitbreidingsmodule.

Verdere functionaliteiten, zoals een groter geheugen- of veldbusverbindingen, kunnen eventueel worden gerealiseerd met de meervoudige bekroonde VIPA Set Card (VSC), zoals wij die uit het VIPA SLIO programma kennen. Dit systeem is uniek binnen de wereld van de industriële automatisering.

De standaardversie heeft de MICRO PLC een 64 kByte werkgeheugen die tot maximaal 128 kB, via VSC, kan worden uitgebreid. Een groot voordeel van de MICRO PLC, en van alle huidige VIPA-CPU’s, is het volledig herinnerende geheugen. Gegevens en status worden dus opgeslagen in geval van stroomuitval en er zijn geen verdere veiligheidsmaatregelen noodzakelijk. Enerzijds vereenvoudigt dit de programmering van het programma en anderzijds is het een extra groot voordeel voor producenten en exploitanten.

Highligts en technische gegevens:

 • Stand-alone PLC
 • Up-to-date, aangenaam en functioneel design
 • Extreem compacte bouwvorm
 • Zeer hoge prestaties met SPEED7 technologie
 • Snelle backplane busverbinding van 48 MBit / s
 • 30 geïntegreerde I / Os aan boord:
 • 16 digitale ingangen
 • 12 digitale uitgangen
 • 2 analoge ingangen (0 - 10 V)
 • Technologie functies: 2x PWM, 4x teller 100kHz
 • CPU uitbreid baar tot max. 8 modules
 • Afneembare aansluitstekker met veerklem- en indruktechniek
 • Bluetooth communicatie voor diagnose en visualisatie (optioneel)
 • Ethernet-schakelaar met 2 poorten
 • Optionele 2x RS485 module voor MPI en PtP en optionele PROFIBUS slave
 • 64 tot 128 kByte werkgeheugen en 128 kB laadgeheugen
 • Volledig STEP7 compatibel - ondersteunt IL, LAD, FBD, SCL en GRAPH7
 • Programmeerbaar met SPEED7 Studio, SIMATIC manager en TIA
  Portal

  Download de brochure

« Nieuws overzicht