Nieuws

Sytse's afstudeerproject Democel

Geplaatst: 17-07-2020

Eind vorig jaar kwamen wij via een stagiaire van ons in contact met Sytse de Vries. 3e jaars student van Saxion HBO-opleiding Mechatronica. Zijn opdracht was het vinden van een 20 weken stage bij een industrieel bedrijf, waarbij hij zijn opgedane kennis van aandrijftechniek en besturingstechniek praktisch kon toepassen in een concrete applicatie.

Lees verder »

Kastenbouw

Geplaatst: 17-07-2020

Begin dit jaar werd gestart met een nieuw project voor een nieuwe klant. Het project bestond uit 3 delen:

Lees verder »

PROJECT: Automatisch laden CNC machine

Geplaatst: 17-07-2020

In 2015 werd MCA onderdeel van RUBIX. Om de drives, motion en controls kennis van MCA te verbreden op het gebied van lineairtechniek, robotica en services werden niet veel later de bedrijven Stamhuis lineairtechniek, Huppertz Technical Services en Beuk Engineering overgenomen. In 2019 voegden wij dit alles samen tot MCA linear motion robotics.

Lees verder »

Aandrijvingen voor de voedingsmiddelen industrie.

Geplaatst: 17-07-2020

De almaar hoger wordende eisen op het gebied van hygiëne doen zich met name gelden in de voedingsmiddelen industrie. Diverse incidenten tonen aan dat hier ook een noodzaak ligt om de juiste producten te selecteren welke geschikt zijn voor deze toepassingen.

Lees verder »

Groot onderhoud aan de frequentieregelaars van Sibelco

Geplaatst: 17-07-2020

Al vele jaren voeren wij periodiek onderhoud uit aan met name Yaskawa frequentieregelaars. Dit onderhoud wordt door onze klanten omschreven als ‘...absoluut levensduur-verlengend voor de apparatuur...’.

Lees verder »

NIEUW: Lineaire Tandriemmodule voor hoge snelheden

Geplaatst: 17-07-2020

Bahr heeft een hoog dynamische lineairsysteem gerealiseerd in samenwerking met Yaskawa.

Lees verder »

Uitbreiding voor ons kleinste PLC-systemen

Geplaatst: 08-06-2020

Met de introductie van de MICRO Power supply PS M07, is het snelle en compacte MICRO besturingssysteem van YASKAWA Controls nu compleet!

Lees verder »

Robotisering waarborgt omzet bij vulhout productie

Geplaatst: 08-06-2020

Vaak wordt de noodzaak van automatiseren in sommige processtappen van de houtindustrie niet onderkend. Bij de productie van houten blokjes ten behoeve van de staalindustrie (vulhout) was het gebruikelijk om de blokjes los gestort aan te leveren aan de klant

Lees verder »

Retrofit zaagmachine

Geplaatst: 08-06-2020

Via Martijn Dol van RUBIX Gouda ontvingen wij de vraag om een zaagmachine, waarmee aluminium profielen worden bewerkt, te reviseren en te voorzien van de laatste technieken om de functionaliteit te vergroten. Deze zaagmachine is voorzien van o.a. zes zaagmotoren, een opvoerband en een breedteverstelling.

Lees verder »

Hoognauwkeurige lineairmodules van NSK

Geplaatst: 08-06-2020

Een compleet lineairsysteem waarbij de lineairgeleiding, spindel en spindellagering op elkaar zijn afgestemd en uitgelijnd. Eenvoudige te selecteren door de engineer, snel te monteren tijdens de assemblage en onderhoudsarm door de K1-smeerunit op de slede (Standaard).

Lees verder »

NIEUW programmeer simulatoren voor GA500-GA700 frequentieregelaars

Geplaatst: 08-06-2020

Kort geleden zijn de nieuwe YASKAWA frequentieregelaar series GA 500 en GA700geintroduceerd. Deze frequentieregelaars hebben naast de standaard aanwezige operator de mogelijkheid om via Drive Wizard Industrial geprogrammeerd te worden.

Lees verder »

In the spotlight Gilbert Legters en Bjorn Hollands

Geplaatst: 05-06-2020

Vanaf januari dit jaar is dit werkelijkheid geworden en bedien ik samen met MCA-oprichters Eg Waaijman en Jo Huppertz, en met mijn inspirerende collega’s Freek van Beersum en Jurriën Schouten onze klanten. Ik, Bjorn Hollands, aan het einde van deze stage werd mij een baan als Project Engineer aangeboden.

Lees verder »

NIEUW: SLIO CPU 019PN

Geplaatst: 05-06-2020

SLIO is het zeer krachtige en flexibele platform van YASKAWA voor veeleisende proces- en machinebesturingen. Met de PLC 019PN bent u klaar om de toekomstige behoeften van uw klanten in te vullen.

Lees verder »

Partner overeenkomst met Grenzebach AGV-systemen

Geplaatst: 05-06-2020

Met Grenzebach zijn we afgelopen week overeen gekomen dat we deze jarenlange kennis nu gaan inzetten om met de Grenzebach-producten onze klanten logistieke automatiseringsoplossingen te bieden.

Lees verder »

Robuuste telescoopgeleidingen dragen bijna alles

Geplaatst: 21-04-2020

Industriële telescoopgeleidingen zijn leverbaar in verschillende afmetingen met verschillende capaciteiten. MCA lineair motion robotics levert de telescopische oplossingen voor elk gewenste eis.

Lees verder »

Al 25 jaar het grootste assortiment lineairtechniek

Geplaatst: 21-04-2020

Sinds de oprichting zijn wij constant bezig geweest om ons pakket lineairtechniek zo volledig mogelijk te maken. Steeds een vaste partner voor een specifieke productgroep toevoegen om het uiteindelijk voor u eenvoudiger te maken.

Lees verder »

PROJECT: MCA ondersteunt bij bouw Rope Bending Machine van DSM Protective Materials

Geplaatst: 21-04-2020

DPM (DSM Protective Materials), heeft MCA linear motion robotics gevraagd om een machine te ontwikkelen, waarmee buigvermoeiïngstesten aan Dyneema® gebaseerde touwen uitgevoerd kunnen worden.

Lees verder »

Micro PLC - 7” smartpanel - Speed7 Studio tijdelijk voor € 495

Geplaatst: 21-04-2020

Deze Package deal, nu tijdelijk voor € 495,- netto excl. BTW, (Normaal € 1.236,- bruto, excl.)

Lees verder »

Nieuwe cobot met 1.70m bereik en 20kg payload

Geplaatst: 21-04-2020

Cobots verlagen voor veel bedrijven de drempel om de eerste stappen te zetten in productieautomatisering. Maar cobots zijn vaak beperkt in capaciteit, waardoor uiteindelijk toch vaak een reguliere industriële robot wordt ingezet. Het antwoord van Yaskawa hierop is de HC20DT. Een cobot met 20 kg payload en een bereik van 1.70 m.

Lees verder »

Daniel Jonker na 4 jaar terug bij MCA

Geplaatst: 21-04-2020

1 april jl. is Daniel Jonker als Technical Manager linear teruggekeerd bij MCA. Daniel begon in 2003 als engineer bij Stamhuis Lineairtechniek in Twello. In die periode bouwde hij samen met de heer Stamhuis het bedrijf uit tot de meest toonaangevende lineair specialist van Nederland.

Lees verder »

YASKAWA GA500: Evenwicht tussen vermogen en perfectie

Geplaatst: 27-02-2020

De GA 500-drive wordt geleverd met slimme functies om u een aantal voordelen te bieden gedurende de hele levenscyclus van een machine of installatie. Van selectie regelaar, ontwerp, installatie, opstarten of het oplossen van problemen, de GA500 maakt het leven gemakkelijk.

Lees verder »

PROJECT: Bierfusten keren met robot

Geplaatst: 27-02-2020

Een van Nederlands grootste bierbrouwerijen vroeg ons om een volautomatische oplossing te ontwerpen voor het keren van bierfusten.

Lees verder »

Slimme Stand-alone oplossing dankzij interne intelligentie in Yaskawa Frequentieregelaars

Geplaatst: 27-02-2020

Flexibele functionaliteit in de nieuwste generatie YASKAWA frequentieregelaars.

Lees verder »

MCA introduceert nieuwe lijn miniatuurgeleidingen

Geplaatst: 27-02-2020

Als uitbereiding op het bestaande pakket lineaire profielrail geleidingen, heeft MCA linear motion robotics nu haar eigen RBX miniatuur geleidingen toegevoegd aan het programma.

Lees verder »

MCA ontzorgt in EPLAN engineering en Paneelbouw

Geplaatst: 24-02-2020

Het team van MCA in Leimuiden beschikt over meer dan 20 jaar ervaring in paneelbouw. Op verzoek van onze klanten hebben wij EPLAN engineering hier aan toegevoegd.

Lees verder »

Vernieuwde NSK smeerunit voor onderhoudsvrije lineaire geleiding

Geplaatst: 24-02-2020

Zoals wij al vaker geschreven hebben, is effectieve smering en de juiste smeerinterval van groot belang voor de juiste werking van uw geleidingen. Smering is daarbij direct van invloed op de levensduur, maar onderhoud is niet altijd even eenvoudig uit te voeren of het gaat ten koste van de productiviteit.

Lees verder »

NSK stelt MCA aan als authorised distributor voor Linear Motion

Geplaatst: 30-10-2019

In de afgelopen twee decennia heeft NSK, een van ’s werelds grootste fabrikanten van lineair – en lagertechniek, met succes de Benelux markt voor lineairtechniek bediend, waarbij een indrukwekkende klantenkring is opgebouwd in o.a. de medische, semiconductor- en machinale bewerkingsindustrie.

Lees verder »

De belofte van collaboratieve robotica

Geplaatst: 29-10-2019

Collaboratieve robotica, mens-robot interactie (MRI) of mens-robot samenwerking (MRK) is een innovatief onderwerp op het gebied van robotica.

Lees verder »

Elektromotoren en frequentieregelaars UIT VOORRAAD!

Geplaatst: 29-10-2019

MCA staat 24/7 voor u klaar met deskundig advies en service! Elektromotoren en frequentieregelaars t/m 300 kW UIT VOORRAAD!

Lees verder »

YASKAWA VIPA Controls 300S+ CPU: Compatibel, betrouwbaar en nog langer tijd beschikbaar!

Geplaatst: 29-10-2019

Compatibel, betrouwbaar en nog langer tijd beschikbaar! Yaskawa: De 300S+ CPU van Yaskawa VIPA Controls zorgt voor betrouwbare beweging in machines en systemen.

Lees verder »

High speed DIN kogelomloopspindels voor werktuigmachines

Geplaatst: 29-10-2019

Ons uitgebreide pakket aan trapezium- en kogelomloopspindels hebben wij uitgebreid met de nieuwe generatie DIN kogelomloopspindels van NSK. In de nieuwe NSK-catalogus staan eigenschappen en specificaties van de nieuwste generatie DIN kogelomloopspindels voor gereedschapsmachines uitvoerig beschreven.

Lees verder »

YASKAWA SLIO Mechatrolink III interface

Geplaatst: 09-05-2019

SLIO: interfacemodules Interfacemodules (IM) vormen de interface tussen procesniveau en bovenliggend bussysteem. Alle besturingssignalen worden via de interne backplane-bus naar de elektronicamodule (EM) verzonden.

Lees verder »

Fast Pick Station WINKEL

Geplaatst: 09-05-2019

Flexibele pakketbezorging wordt steeds intensiever, zowel voor B2B als voor B2C. Vandaag bestellen, morgen in huis is de nieuwe standaard geworden. Om dit te realiseren worden de handelingen steeds meer geautomatiseerd, maar blijft ergonomie een heet hangijzer.

Lees verder »

PROJECT: Volledige controle over de aandrijving, ook bij 0Hz!

Geplaatst: 09-05-2019

Onlangs hebben wij een ombouw uitgevoerd bij een klant in de zand en grind winning. Hierbij werd een oude Vacon frequentieregelaar vervangen door onze Yaskawa GA700. Het gaat hier om de regeling van de zuigbuislier.

Lees verder »

Smering van lineairsystemen. Het behoud van uw systeem

Geplaatst: 09-05-2019

Profielrailgeleidingen moeten met vet of olie gesmeerd worden afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Daarnaast moeten de opgaven van de smeermiddelleveranciers aangehouden worden. De uitwisselbaarheid van de verschillende smeermiddelen is te controleren. Smeerolie op mineraalolie basis zijn bij gelijke classificatie (b.v. CL) en gelijksoortige viscositeit (maximaal 1 klasse verschillend) uitwisselbaar.

Lees verder »

Fieldlab Advanced Manufacturing Logistics onderzoekt optimale logistiek op Brainport Industries Campus

Geplaatst: 08-05-2019

Het Fieldlab Advanced Manufacturing Logistics (AML) lanceert vandaag haar real-life testomgeving op de Brainport Industries Campus (BIC). In deze testomgeving experimenteert het fieldlab met onder andere AGV’s (Automated Guided Vehicles) en andere robotica.

Lees verder »

Consortium werkt op Brainport Industries Campus aan slimme logistiek

Geplaatst: 26-04-2019

Op de BIC loopt het innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’. Er zijn diverse fieldlabs waaronder het fieldlab Advanced Manufacturing Logistics. Daarin draaien Rubix, IJssel Technologie, KMWE, Brainport Industries, Faes Packaging Concepts, Yaskawa, Grenzenbach en de universiteiten van Eindhoven en Rotterdam mee.

Lees verder »

‘Sonderfertigung’ met korte levertijden mogelijk bij RGM

Geplaatst: 15-03-2019

Ruhrgetriebe (RGM) in Mülhein a/d Ruhr doet sommige dingen net even anders. Vandaar dat het bedrijf korte levertijden kan garanderen van zijn wormwiel(motor)reductoren, zelfs bij maatwerk. Echter zonder te investeren in Smart Industry concepten. Daarnaast waait er een frisse wind door het bedrijf en kijken ze inmiddels verder dan alleen maar wormwielaandrijvingen.

Lees verder »

Onze industriële zwaarlast telescoopgeleidingen

Geplaatst: 15-03-2019

Met onze standaard industriële telescoopgeleidingen bedachten wij in het verleden al de nodige oplossingen in diverse toepassingen. Echter bereikten we in bepaalde gevallen onze grens qua belasting en moesten we creatief zijn om een dergelijke toepassing toch te kunnen bouwen.

Lees verder »

YASKAWA Package deal

Geplaatst: 15-03-2019

Tijdelijk package deal bij voor Yaskawa VIPA Controls

Lees verder »

Lees alles over lineaire glijlagertechniek

Geplaatst: 15-03-2019

Wellicht bent u al bekend met de zelf smerende glijlager componenten van PBC Linear die Stamhuis al sinds jaren in haar pakket heeft. Veelal worden deze ingezet waar een standaard kogelbus niet ingezet kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extreem vervuilde of vochtige omgevingen, hoge belastingen of hoge temperaturen.

Lees verder »

Robotproject bij 'Winterwarm' draait op volle toeren

Geplaatst: 15-03-2019

Winterwarm, fabrikant van luchtverwarmers, groeit dusdanig hard dat het steeds vaker robots aan het werk zet.

Lees verder »

Industrie bezig met de ontwikkeling van Smart Industry

Geplaatst: 12-02-2019

Er zijn veel nieuwe technieken beschikbaar waarmee robots materialen kunnen zien, beoordelen en bewerken. Met die nieuwe generatie robots, zeg maar de slimme robots, kan Nederland de concurrentie uit Azië weer voorblijven en het werk hier houden.

Lees verder »

Innovation Origins: RUBIX helpt bedrijven automatiseren

Geplaatst: 07-01-2019

Lees hier het artikel op het Platform van Innovation Origins over het BIC Project van RUBIX-Group NL.

Lees verder »

Nieuwe merknaam voor Motion control Automation en Stamhuis Lineairtechniek

Geplaatst: 03-01-2019

Vanaf 1 januari 2019 gaan Motion Control Automation en Stamhuis Lineairtechniek samen communiceren vanuit een gezamenlijke merknaam MCA linear motion robotics. “De combinatie van deze drie disciplines geeft ons een unieke positie in de markt als toonaangevende leverancier en industrieel automatiseerder voor de OEM- en Maakindustrie. Kernwaarden zijn engineering, innovatie, maatwerk en totaaloplossingen in mechatronica”.

Lees verder »

IPH-Brammer Group verandert naam in RUBIX

Geplaatst: 28-06-2018

IPH-Brammer Group, Europa’s grootste leverancier van industriële producten en oplossingen, past de naam van de groep en haar merkidentiteit aan naar RUBIX.

Lees verder »

MCA levert maatwerk voor IP54 toepassingen

Geplaatst: 07-05-2018

MCA levert voor elke IP54 toepassing een oplossing op maat. De uitvoering die hier getoond wordt, wordt geproduceerd op de locatie van MCA in Elsloo. u kunt dus rekenen op korte levertijden.

Lees verder »

Sigma 7 dubbel-assige servodrive met embedded motion controller

Geplaatst: 07-05-2018

De Yaskawa SGD7C is een zeer dynamische 2-assige servoaandrijving met geïntegreerde 6-assige controller en diverse opties. Programmeerbaar met Yaskawa’s programmeer-omgeving MPE720 V7.

Lees verder »

MCA op banen informatieavond van Ashram College Nieuwkoop

Geplaatst: 07-05-2018

Woensdag 28 maart stond MCA vestiging Leimuiden voor de tweede keer op de banen informatieavond van het Ashram College te Nieuwkoop. We lieten de technici in opleiding kennis maken met diverse aandrijf- en besturingstechnische applicaties.

Lees verder »

Nieuwe HMI-panels van Yaskawa Vipa

Geplaatst: 07-05-2018

Als opvolger van de bekende eco en eco+ serie Touch Panels, presenteert Yaskawa VIPA Controls twee nieuwe HMI panels, te weten het cloud- en het smartPanel. Met de introductie van deze panels, richt YASKAWA VIPA Controls zich op de toekomstige technologieën zoals Cloud en Web Visualisatie.

Lees verder »

Beuk Engineering B.V. onderdeel van Motion Control Automation B.V.

Geplaatst: 06-06-2017

Beuk Engineering heeft in haar 24-jarig bestaan een intensieve samenwerking met MCA opgebouwd. Beide bedrijven maken sinds vorig jaar onderdeel uit van dezelfde holding en door samenvoeging van activiteiten worden de krachten van 4 vestigingen, 35 medewerkers, waaronder een groot team van project- een service-engineers, en meer dan 40 jaar ervaring gebundeld.

Lees verder »

De nieuwe VIPA MICRO PLC - modern, compact en snel

Geplaatst: 29-05-2017

Met de VIPA MICRO PLC presenteert VIPA Controls een zeer compact en extreem snel micro controle systeem.

Lees verder »

Motoman HC10 collaboratieve robot - Veilige en flexibele interactie

Geplaatst: 29-05-2017

De Motoman HC10 is de eerste collaboratieve robot die door Yaskawa buiten Japan wordt geïntroduceerd. HC staat voor 'Human Collaborative'. Het prototype, met een bereik van 1,2 m en een draaglast van 10 kg, wordt gecertificeerd volgens de technische specificatie ISO TS15066.

Lees verder »

Uitbreiding team MCA Varsseveld

Geplaatst: 09-02-2017

Door de aanhoudende groei van onze onderneming hebben wij onze engineersafdeling uitgebreid met een nieuwe Product Engineer; Gilbert Legters.

Lees verder »

Introductie GA700 Industriële Drives

Geplaatst: 05-01-2017

Eindelijk is hij daar, het nieuwe paradepaardje van YASKAWA: de GA700 frequentieregelaar is vanaf vandaag voor het grote publiek verkrijgbaar.

Lees verder »

MCA Erkend leerbedrijf SBB

Geplaatst: 26-07-2016

MCA Varsseveld is erkend als leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Voor meer informatie over stages en leerbanen kunt u contact opnemen met afdeling H.R. van Biesheuvel Groep B.V. in Son en Breugel. Stuur hiervoor een email aan: jobs@biesheuvelgroep.nl, t.a.v. dhr. Paul Schepers.

Lees verder »